Last news in Fakti

22 Август, 2017 15:46 5 973 11

Фотоапаратите Зенит се завръщат

  • зенит-
  • фотоапарат-
  • камера
Фотоапаратите Зенит се завръщат - 1

Красногорският завод "Зверев" и неназовани чуждестранни планират възобновяване на производството на популярните по времето на социализма фотоапарати Зенит в нов формат. Руснаците са се насочили към долния сегмент на пазара на цифрови камери, а цената няма да надхвърля тази на флагмански смартфон.

Заводът "Зверев" ще произвежда оптиката на новия апарат, а електрониката ще доставя "световноизвестна компания". Бъдещият Зенит ще бъде съвременна разработка, но ще запази някои от характерните черти на знаменитите си предшественици.

Марката на новата камера ще се разпознава лесно по типичната ергономия, пропорции и дизайн. Корпусът ще бъде облицован с кожа и ще се предлага в две цветови решения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пазарен Либерализатор

    10 16 Отговор
    Сделано в России...
  • 2 Фото

    19 3 Отговор
    Навремето имах ЛОМО и доста добър Зенит. Оптиката на Зенит беше чудесна, но хубава снимка ставаше само с правилно нагласяване на бленда и скорост. Допълнителен проблем беше, че 25% от кадрите изобщо ги нямаше. Носех го на ремонт но не успяха да го оправят. После лентите станаха дефицитни и се появиха дигиталните апарати. Това беше краят на моя Зенит. Между другото съветската оптика се е развила след като са изнесли заводите на Карл Цайс от Германия в СССР след ВСВ.

    Коментиран от #6

  • 3 щрак

    11 3 Отговор
    Много малко хора вече ползват фотоапарати за съжаление, изместиха ги снималките на телефоните и таблетите. Та тази инвестиция ми се вижда малко, като да инвестират в завод за сд дискове и дискети ;)
  • 4 Пазарен Либерализатор

    10 19 Отговор
    Ломото е пълна скръб, читавата руска оптика са единични модели, японците, немците и шведите са лидери и в тази област. В природата на ушанките е да имат широка душа и да пият, в мисленето ги няма изобщо.
    За какво ми е тежък фотоапарат, като с телефона правя чудни снимки?
  • 5 Различен

    10 10 Отговор
    Абе, коя от водещите компании в изработката на GSM-и, ползва руска оптика, защото е най-добра??
    Само питам??

    Коментиран от #7

  • 6 Гост

    8 16 Отговор

    До коментар #2 от "Фото":

    Не говори така на поклонниците на ушанките тук че ще те намразят завинаги. Те никога нищо не са крали и войната сами са си я спечелили.
  • 7 Пазарен Либерализатор

    4 8 Отговор

    До коментар #5 от "Различен":

    Jindallae - Северна Корея. :)
  • 8 Вярващ Путинист

    11 14 Отговор
    ура другари
    Слава на Путин
    Слава на КПСС
    Слава на ЗЕНИТ
    Да смажем прогнилия империалистически запад със ЗЕНИТ над техните скапани КАНОН!
    Ура ура
  • 9 Полораит

    1 3 Отговор
    Полораит, правеше моментални цветни снимки.
    POLORAIT
  • 10 ИскаПлаче

    3 8 Отговор
    Голям смях. Хахахахаха
    Поредната рашистка агитация.
  • 11 незнайко

    1 0 Отговор
    Разкош, това се искаше, не като всички сплескани смартфони и камери!