Last news in Fakti

24 Август, 2017 14:36 2 016 6

Apple разработва безпилотна совалка

  • apple
Apple разработва безпилотна совалка - 1

Служителите в новата централа на Apple в долината Санта Клара, Калифорния, ще се придвижват из комплекса с автономни превозни средства, съобщава The New York Times. Безпилотните совалки ще бъдат базирани на съществуващ модел, но системата за автономно управление ще бъде проектирана изцяло от специалистите на компанията.

Apple тества безпилотни автомобили в Калифорния от 2015 г. Тогава гигантът получи разрешение да изпробва три автономни хибрида Lexus RX450h по пътищата на щата, но задължително с водач на борда.

Слуховете, че Apple разработва собствен автомобил, обаче се оказаха прибързани. Неотдавна компанията преразгледа програмата си за безпилотни возила и реши да се съсредоточи само върху софтуер и технологии за автономно управление.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сойкаПРИСМЕХУЛКА

    3 0 Отговор
    Те не можаха безпилотна кола да направят, сега пък совалка са тръгнали да правят.

    Коментиран от #2, #5

  • 2 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "сойкаПРИСМЕХУЛКА":

    Не бързай да се радваш толкова , че имат кеш да изкупят целия немски "премиум" поне три пъти ! Просто явно са решили да изчакат да се оакат хубаво и да им падне цената , та да си пазаруват на промоция !
  • 3 Цуци

    2 1 Отговор
    Те тези разработчици имат един много голям проблем с безпилотните неща - когато един знак е със залепен малък стикер на него вече колата не го разпознава! И прави прозишествия, а какво остава когато знак липсва, накллнен е, надраскан е със спрей "**й за Цеца", залепени са стикери "синя сила" и подобни? Това е една утопия, която освен по специално изградени пътища със спецаилна маркировка няма да може да се движи ,а и пак ще е много лесно да се саботира.

    Коментиран от #4

  • 4 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Цуци":

    Много елементарна представа имаш за някои неща знаеш ли ? За твое съжаление изкуствения интелект е с възможности , които дори не можеш да си представиш , камо ли да" разбереш" ! Що се отнася до допотопните "пътни знаци" , автопилота няма нужда дори от физическото им "съществуване" , достатъчно е да се маркират в дигиталната карта , която ползва за навигация и той ще ги изпълни с точност до сантиметър , което явно не важи за "пилоти" като теб .
  • 5 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "сойкаПРИСМЕХУЛКА":

    Вчера излезе съобщение , че Даймлер ще се раздели на три отделни компании за "улесняване на развитието" . Само че запознатите знаят , че това се прави , когато предстои търсене на "нови инвеститори " !
  • 6 сновалкингон

    0 0 Отговор
    На кое му викате совалка , кви глупости пишете ?Прежда ли ще пренася напред назад , в космоса ли ще лети ?