Last news in Fakti

28 Август, 2017 11:50 5 126 9

Ускорението на Hyperloop от първо лице

  • hyperloop one-
  • илон мъск-
  • видео
Ускорението на Hyperloop от първо лице - 1

Илон Мъск публикува в Twitter видео как ускорява и спира свръхскоростният вакуумен влак Hyperloop. Возилото е разработено от студенти от Мюнхенския технически университет, които са победили в международен конкурс с участието на швейцарци и американци.

Ускорението на Hyperloop от първо лице

Проектът на немците носи името WARR и позволява ускорение до 324 км/ч. С каква скорост се движи влакът в клипчето на Мъск не се уточнява.

Ускорението на Hyperloop от първо лице

Компанията на предприемача Hyperloop One проведе пълномащабни изпитания в реални условия през юли. Тогава тестовата мотриса ускори до 112 км/ч за 5.3 секунди и бяха отчетени натоварвания до 2g.

Ускорението на Hyperloop от първо лице

Концепцията за свръхскоростен вакуумен влак бе представена през август 2013 г. Тогава Мъск обяви, че Hyperloop One ще може да развива до 1 220 км/ч и ще извърши революция в транспорта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 111

    10 2 Отговор
    .ах маам*, по едно време се ошашках, все едно назад се движиш... Бе бързо ще да е това, може и над 500 км. да имаше.
  • 2 Хахойийи

    3 6 Отговор
    Защо не публикувате нещо за Skyway?Да видите там за какво става въпрос!

    Коментиран от #4

  • 3 Митко

    14 2 Отговор
    Ако се движи във вакуум няма нужда от аеродинамична форма, защото няма въздушно съпротивление. Иначе поздравления - проекта е супер, дано да се доразвие!

    Коментиран от #7

  • 4 незнайко

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хахойийи":

    Става въпрос да ти ВЗЕМАТ парите ! Но има ли някакво значение, те и без това банките ги вземат .
  • 5 Ляу лин

    13 2 Отговор
    Това, като в люлинския тунел, ускорителя на елементарни частици ;)))
  • 6 321

    3 3 Отговор
    Eй това вече е нещо смислено, ако го направят ще спестят много енергия и време при транспортиране. Не е като измислените електрички тесла.
  • 7 Никой

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Митко":

    Няма перфектен вакуум, особено тук на Земята да се направи среда близка до него изисква твърде много енергия, пък и ще подложи под голям стрес тръбите. При такива високи скорости дори в ниско налягане все още има частици които доста биха го забавили и загрели ако не е с аеродинамична форма.
  • 8 Пино

    4 2 Отговор
    София - Варна за 20 мин. Дали няма смисъл от това? Хайде с две междинни спирки да стане 40 мин. Да не говорим, че това е далеч по-евтино от всяка магистрала, а можеш и колата да си прекараш с него, но тук трябва да се откраднат парите и после да караш до морето в дупки и опасни тунели, в които си като в метеоритно поле....

    Коментиран от #9

  • 9 Зорлем

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Пино":

    "... Да не говорим, че това е далеч по-евтино от всяка магистрала..."

    Е, те тва как го пресметна, че не ми стана ясно?