Last news in Fakti

8 Септември, 2017 12:33 2 670 4

Софтуер разпознава сексуалната ориентация

  • софтуер-
  • алгоритъм-
  • сексуална ориентация
Софтуер разпознава сексуалната ориентация - 1

Учени от Станфордския университет в Калифорния са съставили алгоритъм, който определя сексуалната ориентация с удивителна точност само по снимка. Софтуерът е базиран на анализа на повече от 35 000 изображения на лица от сайтове за запознанства, съобщава Next Web.

Алгоритъмът разпознава сексуалната ориентация по една снимка с точност 81% при мъжете и 74% при жените. Ако фотографиите на човека са пет, прецизността нараства на 91% и 83%, съответно за мъжки и женски лица. Идентификацията "на живо" е значително по-неточна и програмата познава интимните предпочитания на човека само в 61% и 54% при двата пола.

Софтуер разпознава сексуалната ориентация

Разработчиците на софтуера Михаил Косински и Илун Ван са компилирали данни за сексуалната ориентация, посочена от самите потребители в сайтовете за запознанства. От тази информация с помощта на невронни мрежи са съставени композитни изображения с характерните черти на лицата от всяка група.

Оказва се, че мъжете, които предпочитат собствения си пол, имат по-женствени черти, по-тесни челюсти, по-дълги носове и по-големи чела от хетеросексуалните. Жените с хомосексуална ориентация пък се отличават с по-масивни челюсти и по-малки чела.

Софтуер разпознава сексуалната ориентация


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Андреас

    5 0 Отговор
    А стига бе...
  • 2 Познавач

    3 2 Отговор
    Като види отзад БМВ и показва че сте мека китка.
  • 3 гощо

    6 0 Отговор
    Като се изкаже компа и иди доказвай,че нямаш сестра!
  • 4 сойкаПРИСМЕХУЛКА

    3 0 Отговор
    Те п...ругите си личат си личат. Не е нужен софтуер, за да ги разпознава.