Last news in Fakti

29 Ноември, 2017 15:34 9 777 6

Приспособиха Tesla за копаене на биткойн

  • tesla-
  • model s-
  • биткойн-
  • крипотвалута

Собственик на Tesla Model S превърна електромобила си във ферма за добив на криптовалута. За целта ентусиастът сглобил система от мощни видеокарти, захранвани от акумулаторния блок на колата, съобщава Electrek.

Първоначалната идея била за майнинг да се използва изчислителната платформа, която управлява автопилота на Tesla, но достъпът до нея се оказал невъзможен. Ето защо "копачът" решил да се ограничи само с електрическото захранване, енергията за което му излиза практически без пари.

Собствениците на Model S и Model X могат да използват зарядните станции Supercharger безплатно, а целта на всяка ферма за биткойни е именно постигането на най-изгодно съотношение между изчислителна мощност и цена на ток за захранването ѝ. Неуточнен остава само въпросът как е решен проблемът с прегряването и интензивната амортизация на батериите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Именно

    5 0 Отговор
    Tesla която копа ... The Boring company?
  • 2 123

    2 11 Отговор
    Браво, тя тази кола за друго не става.

    Коментиран от #4, #5

  • 3 Електрика

    13 2 Отговор
    Става, става. Може да ползваш електроенергия за дома си цяла седмица, като мине торнадо и района остане без ток.

    Някой неуспешно се опитваше да се шегува, че не можеш да си напълниш ток в туби и да си го занесеш някъде другаде. Тази статия е пример точно за това.

    Може да си събираш излишната енергия от фотоволтаик на покрива или паркинга, а после да я ползваш в къщи или на друго място.

    Може да купуваш енергия нощно време, когато е евтина и да я ползваш през пиковите часове, когато е три пъти по-скъпа.

    Въобще един електромобил не е просто автомобил, с който да си возиш задника от точка А до точка Б.

    Няколко десетки електромобила свързани към мрежата, могат да образуват виртуална електроцентрала, което е предпоставка за масовото навлизане на ВЕИ, чиито добив на енергия е непостоянен по природа.

    Така или иначе, батерията има възможност за изминаване на над един милион километра, преди капацитетът и да падне под 80% от първоначалния. Един милион километра надали някога ще бъдат изминати с 98% от електромобилите.

    Логично е този капацитет да се използва, за да донесе някакви финансови облаги на собственика си, преди батерията да бъде свалена от електромобила когато го изхвърляте за скрап и да бъде превърната в устройство за съхранение на енергия в някоя фирма, някоя зарядна станция или в нечии дом.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Радо

    8 1 Отговор
    Мога ли да си заредя батерията на Теслата безплатно на някоя енергостанция и после в къщи да си сваря компотите с бързовара с ток от колата?