20 Декември, 2017 11:58 2 644 3

Надеждни ли са зарядните станции за електромобили в Германия?

  • електромобили-
  • ядни станции-
  • германия

Оказва се, че не са. Точно когато Германия взе решение значително да увеличи броя на зарядните станции за електромобили, стана ясно, че тези станции могат лесно да се манипулират и да се зарежда ел. енергия безплатно. Това беше отбелязано по време на един конгрес на компютърни клубове и цитирано от изданието Handelsblatt.

Според информацията, за да бъде зареден един електромобил в Германия е нужна специална карта. Последната обаче може много лесно да бъде клонирана или пък да бъде подбран реален номер. Картата е с чип, съдържащ само номер, без каквито и да било лични данни на ползвателя.

Още по-лошото е, че ако такава измама бъде осъществена никой няма да разбере кой я е извършил, защото картите не оставят никакви следи на терминалите. Защо обаче германците са подходили толкова наивно? Отговорът е, че когато е правена системата тези зарядни станции са били екзотика и почти не са се използвали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    3 2 Отговор
    Зарядните станции в Германия са сложни за ползване понеже нямат уеднаквена система за достъп и плащане. Трябва да си член, да имаш договор с доставчика, или да следваш една купчина стъпки с регистрации, за да може да заредиш. Затова са ползватели са се спряли на лесен вариант с хакване. На Запад си е с кредитна карта, дърпат ти стотинките и готово, като на бензиностация на самообслужване. Всеки може да зареди стига да има подходящ адаптор.
  • 2 Милчо

    12 0 Отговор
    Само Българин може да измисли станция с която не може да се злоупотребява и само той може да злоупотреби със станция произведена в чужбина .
  • 3 Киро_вис_***за тесла

    3 1 Отговор
    Е бате сега го направите с лични давани изроди само следят хората