Last news in Fakti

28 Март, 2018 13:31 1 107 4

Microsoft забранява псувните

  • microsoft-
  • псувня

Потребители, които ругаят и обиждат, може да изгубят правото на достъп до профилите си в услугите и програмите на Microsoft. Това предвижда новото лицензионно споразумение с потребителите на компанията, което влиза в сила на 1 май 2018 г.

От Microsoft не уточняват какви думи ще се смятат за оскърбителни. За момента е ясно единствено, че на санкция ще подлежат потребители, които употребяват "ругатни" и отправят "агресивни нападки и заплахи".

Компанията си запазва правото да лишава нарушителите от достъп до услугите, които предоставя, и да изтрива профилите им. Сътрудници на Microsoft пък ще могат да следят кореспонденцията и личните данни на потребителите, които нарушават правилата.

Към услугите и програмите на IT-гиганта спада не само Xbox Live, а също и Skype, Outlook и Office. Това означава, че новите правила ще се простират върху отворени текстови файлове, писани на Word, например.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 оня същия

    7 0 Отговор
    точно в този момент си личи колко е "гот" софтуера като услуга
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Зорлем

    4 0 Отговор
    Еха, ето значи как човек може да се "отпише" от някоя услуга, че обикновено това е мисия невъзможна.
  • 4 dedal

    0 0 Отговор
    Е то това си е чиста дискриминация. Военните ще трябва да сменят операционната система. Сигурно затова Руската армия мина на Linux. :)