Last news in Fakti

29 Март, 2018 11:29 17 542 27

Кола с дистанционно палене уби собственика си

  • инцидент-
  • нещастен случай-
  • русия

Автомобил с неоригинална система за стартиране на двигателя от разстояние премаза собственика си в гр. Бор, Нижегородска област. Мъжът се канел да прибира към къщи след нощна смяна и запалил "ладата", за да загрее.

В момента, в който двигателят заработил, обаче, колата потеглила. Собственикът се опитал да я спре, но бил притиснат към друг автомобил на паркинга и починал на място. Полицията разследва трагедията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    49 1 Отговор
    Била е на скорост.

    Коментиран от #5, #14

  • 2 Свръхаз

    15 27 Отговор
    Viva La Lada!
  • 3 Георги Колев

    23 11 Отговор
    Ех ххх наука наука и мързел.
  • 4 Путин Властелин

    32 7 Отговор
    Поклон пред този велик изобретател!
  • 5 Изобретател

    14 26 Отговор

    До коментар #1 от "бббббб":

    Е как на скорост ще я запали???
    Според мен системата автоматично натиска съединителят при натискане на бутона на дист.
    По скоро е забравил да дръпне ръчната и е имало наклон. Явно изобретението му не е било дуракоустоичиво, бог да го прости човекът.

    Коментиран от #8

  • 6 гост

    26 1 Отговор
    Вижда, се че колата подскача, което или е от коловозите или е била на скорост и стартера върти докато не запали колата. Всяка съвременна кола или мотор пали само с натисната спирачка или съединител и това е наложено точно за предпазна мярка. Ето че се налага и то да загине от това, нелепо.
  • 7 Чугуна си е чугун

    20 32 Отговор
    От прост руснак толкова.
  • 8 Борис

    18 6 Отговор

    До коментар #5 от "Изобретател":

    Каква система бе човек , ти май не четеш че става дума за лада.

    Коментиран от #11

  • 9 Петър

    22 21 Отговор
    Върховната руска техника пак доказа своята гениалност. Нищо читаво не може да излезе от тая проста държава

    Коментиран от #15

  • 10 Ммм да

    19 5 Отговор
    На скорост я е оставил, няма друго обяснение. Още в началото на 90-те години на миналия век се монтираха на Ладите аларми с функция за дистанционно палене. Искаше се просто колата да се оставя на свободна и с дръпната ръчна, за да се ползва тази екстра. Един комшия си палеше така Ладата от вкъщи сутрин и докато слезе да тръгне за работа, тя вече беше загряла. А ние всички му завиждахме...
  • 11 Изобретател

    11 4 Отговор

    До коментар #8 от "Борис":

    То си го пише:
    Автомобил с неоригинална система за стартиране на двигателя.

    Коментиран от #18

  • 12 СиС

    32 6 Отговор
    Значи-за разбирачите тук да поясня..Във всички северни страни има тази опция за дистанционно палене на афтомобила.Тя се инсталира в алармената сигнализация и палиш със дистанционното от разстояние.При това,когато оставяш колата на автозапуск трябва да си дръпнал ръчната и да си изключил от скорост-неутралка.Но има едно нещо-в северните страни никога не дърпат ръчната докрай-просто защото замръзва и после посмъртно неможеш да тръгнеш. И точно това е изиграло лоша шега на този пич.Такава система може да се сложи на всеки един автомобил.Има още система наречена Вебасто или Хидроник.Те са малки двигатели които пак се палят дистанционно и греят охладителната система като двигателя на колата не работи в момента.Системата сгрява водата до 60 градуса и тогава палиш двигателя на автомобила дистанционно като си оставил парното включено.Това го има във всички северни държави-Скандинавия и Русия-изключително удобно при големите студове-излизаш и сядаш във топла кола. Поне в Русия и Финландия са масово колите с такива системи.А не са и много скъпи-Вебасто е някаде около 1000 евро. Дано съм бил полезен на някого.
  • 13 Петър

    3 19 Отговор
    Абе не се обяснявай
  • 14 555555

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "бббббб":

    До 5ти. Брат много Sci-Fi гледаш ''Според мен системата автоматично натиска съединителят при натискане на бутона на дист.'' Ха-Ха
  • 15 СИГУР ЖЕНАТИ СМЕНЯ СПУКАНАТА

    12 5 Отговор

    До коментар #9 от "Петър":

    ГУМА НА КОЛАТА ВИ И ДВЕ ДЪСКИ НА КРЪСТ НИ МОЙШ СКОВА АМА ИНАК НЕСПИРНО ТУК ПЛЮЕШ .МАЙ В ТВА СИ БОГ НО ТАКВИЗ ХРАЧКИ КЪТ ТЕБЕ ВРЕМЕТО ГИ ИЗПЛЮВА РАНО ИЛИ ПО КЪСНО.....
  • 16 Шаран БГ

    11 0 Отговор
    Жалко за нещастника !
    Когато имаш техника ,дори и елементарна да е, трябва да знаеш и да работиш със нея точно. Преди години се случи подобно нещастие, когато "москвича" на млад и образован мъж тръгна надолу по наклон /много слаб/. Инстинктивно нашия бяга, изпреварва таралясника и застава отпред " да подпира" с ръце , за да го спре.......!?
    Да, ама той 80 кг, а каруцата хилядо и кусур. Притисна го, начупи го и почина - нищо, че " московеца"не се палеше автоматично от дистанция и не живееше в град Бор .
    То като ще стане нещастие,не те пита за ЕГН, дипломи и националност !!!Бог да пази !!!
  • 17 Грую

    4 1 Отговор
    "Акъл море, глава шамандура" . на времето за руската кола ми предлагаха всякакви електронни запалвания с разни сложни схеми, направени от разбирачи с не знам какво разискряване и колко продължителност на искрата и с какъв разряд и мощност, но аз си купих такова, направено от завод за автоелектроника в Пловдив и стадартизирано по БДС. Лесен монтаж и очаквани резултати без изненади. Не премерения риск в повечето случаи води до различна градация на неприятни събития. В случая в червената част на скалата на неприятностите т.е. най-високата.
  • 18 Борис

    6 5 Отговор

    До коментар #11 от "Изобретател":

    Това е РУСКИ автомобил, за какви системи и напредничави технологий можем да говориме?

    Коментиран от #21, #25

  • 19 Христо

    7 1 Отговор
    На бившата си кола(автомат) сложих подобна система. Системата има няколко входа, които трябва да са 0 или 1. единия се връзва задължително на ръчната(за да запали трябва да е дръпната). След като преправих колата от автомат към ръчна се наложи да ползвам и втори "вход на устройството. Прави се планка с микро ключета, които се монтират около скоростния лост и отчитат дали е включена някоя скорост, съответно колата не пали.
  • 20 Мани бегай

    4 6 Отговор
    За пръв път лада да запали от раз и гледай какво става.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Иоуееееее

    7 8 Отговор
    Пияници и съвременни технологии е равнозначно на повечко трупове...

    Коментиран от #23

  • 23 НАТО ВЕЦ

    6 3 Отговор

    До коментар #22 от "Иоуееееее":

    Нещо да кажеш за пияниците от Крайслер, дето таралясникът им премаза собственика си?!
  • 24 onq s konq

    11 0 Отговор
    За какво ми е "дистанционно палене",след като така и така отивам към колата и като вляза ще си я запаля по класически начин?Ако колата е фабрично снабдена с такова устройство-да,ще го ползвам НЯКОЛКО ПЪТИ ОТ ЛЮБОПИТСТВО,...но да си купувам и да го монтирам допълнително?!Някои хора упорито не могат да разберат,че една кола колкото повече е усложнена,толкова повече се чупи.
  • 25 Тъй Тъй

    7 1 Отговор

    До коментар #18 от "Борис":

    Борисчо, би ли разяснил какво означава думата технологиЙ? Аз съм чувал за технологиЯ и технологиИ, но за технологиЙ не съм. А пък съм сигурен, че добре познавам родния си език.
  • 26 Ощърбий

    6 1 Отговор
    Руския начин за дистанционно палене му се вика коктейл молотов.
    Пали безотказно и не струва кой знае колко.
  • 27 ГОСТ ЧИТАТЕЛ

    0 0 Отговор
    91-ва година карах курсовете на Лада 2105. Имах един приятел,караше курса с мен на тази Лада. Забравяше да натиска съединителя като пали и Ладата както беше на първа,палеше и тръгваше веднага напред. Абсолютно реално е това и съм го виждал няколко пъти ,докато не свикна да натиска съединителя и тогава да върти стартер.