Last news in Fakti

29 Март, 2018 13:35 3 471 9

Тим Кук: iPhone се прави в Щатите

  • apple-
  • iphone-
  • тим кук

"Не е вярно, че iPhone не се произвежда в Съединените щати", коментира шефът на Apple Тим Кук критиките за зависимостта на компанията от Китай и други държави в интервю за MSNBC.

"Частите за iPhone се правят в Щатите. Хората са свикнали да виждат надписа на задния панел на апарата, който показва къде е сглобен", казва Кук. Според него производството на толкова високотехнологичен продукт не може да бъде ограничено в една държава.

"Ключови компоненти за продукцията на Apple се правят в САЩ. Стъклата за екраните се произвеждат от компанията Corning в Кентъки, модулът Face ID за iPhone X - в Тексас", изрежда Кук. Американски били също доставчиците на различни микросхеми, както и самото оборудване за производството на iPhone.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ганьо

    20 4 Отговор
    Тоя знае ли къде е България и че тук нищо не се прави... а да го видим сега?!
  • 3 така така

    27 5 Отговор
    така така
    но като цяло се прави в КИТАЙ !
    в същия завод се правят и XIAOMI , които са фантастични телефони !
  • 4 Иванов

    23 6 Отговор
    Верваме, верваме! Гледах филм за да китайски деца как ги сглобяват по 12 часа на смяна и заспиват на работните си места. Родителите им ги чакат пред завода и като излезат ги слагат в колички или кошове и децата веднага заспиват и така ги носят до дома им. Сидзипин обаче това не го интересува, важното е победата над врага!...
  • 5 мразяги

    20 1 Отговор
    да, за това в на квартирите на доставчика и производителя на Епъл устройства в Китай има мрежи под прозорците на сградите... защото 12 човека бяха извършили масово самоубийство поради условията на работа... не вярвате? проверете го в CNN го имаше репортажа... айде моля ви се не ни занимавайте с глупости - Айфона е главното олицетворение на изкривеното ни общество и начинът му на живот!
  • 6 Terrari

    14 2 Отговор
    Аз имах iphone 7 преди него имах iphone 6 а сега имам iphone X на всички пише произведено в китай !!!!!!
  • 7 Тансел м

    12 5 Отговор
    Това са боклуци не ги купуваите не даваите животът си обърнат в пари за такива вещи
  • 8 Светослав

    7 5 Отговор
    Винаги ще има противници на Iphone- ще се радвам и за в бъдеще да е така- конкуренцията е движещата сила😅
  • 9 iphone fen

    12 2 Отговор
    Аз от 10 гоини съм все с айфон.Да в началото беше с 3-4 години напред.Но вече доста андроиди предлагат повече з а по-малко пари.А и с тази цена на ифон 10ме изгубиха.Струва колкото голф 4 и най-важното няма нищо ново.