31 Май, 2018 14:29 2 555 1

Офроуд всъдеходи без намесата на водач

  • jaguar-
  • land rover-
  • автономни коли
Офроуд всъдеходи без намесата на водач - 1

Land Rover разработва офроуд автономни автомобили, способни да се движат самостоятелно върху всякакъв терен, при всякакви метеорологични условия. За първи път в света проектът CORTEX ще изведе автономните автомобили офроуд, гарантирайки, че те са напълно способни да се придвижват при всякакви метеорологични условия: кал, дъжд, лед, сняг или мъгла.

Като част от проекта е разработена 5D техника, която комбинира в реално време акустични и видео данни, данни от радар, от отчитане на светлина и дистанция (LiDAR). Достъпът до тези комбинирани данни подобрява познаваемостта за средата, в която се намира автомобилът. Машинното самообучение позволява на автономния автомобил да се държи все „по-умно“, позволявайки му да се справи с всякакви метеорологични условия върху всякакъв терен.

Land Rover разработва технологии за напълно и за полуавтоматизирани автомобили, предлагайки на клиентите избор на нивото на автоматизация, като същевременно запазва удоволствието и безопасността. Този проект формира част от визията на компанията да направи автономния автомобил надежден във възможно най-широкия спектър от реални условия на шофиране на пътя и офроуд, както и при различни метеорологични условия.

CORTEX ще развие технологията чрез разработване на алгоритмите, оптимизация на сензорите и физическо тестване на офроуд трасета във Великобритания. Университетът на Бирмингам със своите водещи в света проучвания в областта на радарните и сензорните технологии за автономни платформи и Myrtle AI, експерти в машинното самообучение, се присъединяват към проекта. CORTEX е обявен като част от третия кръг на Innovate UK за финансиране на свързани и автономни автомобили.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путин Властелин

    2 0 Отговор
    Подобно на Ленд Роувърите Лада Нива също не се нуждае от шофьор. Когато е в режим офроуд, пилотът лежи до колата- припаднал.