12 Юли, 2018 14:50 11 388 13

Как да подобрите позицията си на шофиране

  • peugeot-
  • седалки-
  • ергономия-
  • автомобили
Как да подобрите позицията си на шофиране - 1

Голяма част от водачите на превозни средства, особено онези, които карат по-продължително време, се оплакват от неудобни седалки, схващания в кръста и въобще от неудобство и дискомфорт. Естествено за това най-важна е формата и самата ергономия на седалката, но каквато и да е тя има начини да подобрите позицията. Експертите от Peugeot съветват, чрез едно кратко и интересно видео, как да подобрим позицията си на шофиране. Вижте.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 929

    29 0 Отговор
    Как ли? Като спазвате елементарните ергономични правила. Не знам защо някакви гномчета си пускат седалките назад и после се сгъват на две и се набират с едната ръка на волана за да могат да карат някак.
  • 2 BRABUS

    18 25 Отговор
    От пежо да дават подобни съвети когато се научат да правят седалки! Това значи- НИКОГА!

    Коментиран от #4, #5

  • 3 Алекс

    32 1 Отговор
    Много често гледам разни пишлемета, дето са си пуснали облегалката и карат в полулегнало положение и надничат през задното стъкло след Б колонката. Такъв два шамара и колата в бокса.

    Коментиран от #10

  • 4 Язе

    18 8 Отговор

    До коментар #2 от "BRABUS":

    Я ни светни нас невежите какво им е на седалките на Пежо?
  • 5 Пежо седалки

    9 4 Отговор

    До коментар #2 от "BRABUS":

    Имам дърта 106-ца, 190см съм висок и въпреки това в седалките на това Пежо се чувствам много по-удобно от в седалките на много други коли, да не споменавам марки!!
  • 6 onq s konq

    4 5 Отговор
    На тия дървени философи-съветници ще им кажа само, че УДОБНОТО СЕДЕНЕ ВОДИ ДО ЗАСПИВАНЕ...и повече няма да говоря с тях.
  • 7 Пръцко

    5 2 Отговор
    Само от факта, че ще се подпират на подглавниците при шофиране, ми става ясно какви "специалисти" са тия...
  • 8 Баш майстора

    8 1 Отговор
    Такаа... значи onq s konq явно шофира прав за да не заспи, или поне без облегалка, а за всички останали остава проблема, как да си настроим облегалката на 20°, както ни казаха във видеото. Аз се сещам за два варианта:

    1- с транспортир.

    2 - отиваме в Италия, паркираме на известно разстояние от кулата в Пиза, отваряме двете предни врати и настройваме облегалката по наклона на кулата.

    П.С. Седалките на актуалните пежа(карах за по седмица 208 и актуалното 308) изглеждат леко спортни(най-вече 208), но всъщност бордовете са мнооого меки и не дават добра странична опора на тялото. Иначе безспорно са удобни за нормално ежедневно шофиране.
  • 9 Гост

    5 8 Отговор
    Ако слушам тия от пежо по добре да си хвърля книжката !!!
  • 10 лекси

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Алекс":

    пич, висок съм 190 и съм 120 кила..как според теб да шофирам? Да не говорим, че в по-малки коли направо страдам от клаустрофобия.
  • 11 Никола

    4 0 Отговор
    От Пежо са напълно прави , така съветва да се позиционира седалката и Кристиан Менцел от АМС ТВ . Друг е въпроса , че лично на мен да " гушкам" волана не ми е удобно , свикнал съм да карам с по- изправени ръце , което навреме беше препоръчително преди години.
  • 12 АЛФА Q4

    0 0 Отговор
    НАЙ ЛЕСНИЯ И УДОБЕН НАЧИН Е. КАРАЙ АЛФА. ТАМ СА ДОСТАТЪЧНО УДОБНИ.ДО МИЛАНО СА 1600 към.ОТ КОЛАТА НАПРАВО НА МАСАТА ПРИ КОМПАНИЯТА.ТА ДАЖЕ И КАТО МЪЖАГА СЕ ОТЧЕТОХ. ДОСТАТЪЧНО УДОБНИ И ГРАМ НЕУМОРЯВАТ
  • 13 545

    0 0 Отговор
    Откакто се намесиха меринджеите и счетоводителите, на много малко нови коли седалките са удобни. Говоря за масовата конфекция т.н. среден клас (луксозния сегмент е друга бира). Масово правят седалките тесни, твърди, уж ергономични, а след дълъг път си се схванал, все едно си копал на нивата с мотика. Липсват ми старите плюшени седалки. Един горе беше оплюл Пежо - ми мога да му кажа, че на 406 седалката му е по-удобна и комфортна отколкото на новото 308. Имам преки впечатления, защото карам служебно 308, а съм карал 406 пет години.