Last news in Fakti

31 Юли, 2018 14:05 5 481 10

Harley-Davidson навлиза в нова епоха

  • harley-davidson-
  • pan america 1250-
  • мотоциклет

Култовата американска марка мотоциклети Harley-Davidson обяви амбициозна програма за развитието си до 2022 г. Компанията навлиза в непознати територии с три напълно нови модела, изградени на проектирана от нулата модулна платформа с двигатели с водно охлаждане и ходов обем между 500 и 1 250 куб.см.

Най-сериозен интерес буди първият "приключенски" турър в историята на марката. Pan America 1250 ще се бори за клиенти с доказани класики в жанра като серията GS на BMW и Ducati Multistrada.

Следващият модел е стрийтфайтър, който все още си няма име. Той ще се оборудва с новия 975-кубиков V-twin от среден клас. Ще се отличава типичната за тази категория байкове липса на обтекатели и ще се опита да отмъкне от потенциалните купувачи на Ducati Monster.

Третият от планираните нови мотори е 1 250-кубиков къстъм криузър с класическа позиция на ездача с краката напред. Все още не се знае дали този модел ще замести добрия стар Sportster.

В Милуоки са се захванали здраво да измислят и стратегия за оцеляване на азиатските пазари, където ги прогониха чуждестранните мита в отговор на търговската война, поведена от Доналд Тръмп. Специално за там компанията смята да разработи евтина моторетка с обем между 250 и 500 кубика.

Според плана догодина предстои пазарният дебют на първия електрически мотоциклет на марката, за който се говори от пет години. LiveWire ще положи основата за цяла гама от мотори на ток, които да превърнат Harley-Davidson в лидер в сегмента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1237

    15 3 Отговор
    я да си праят чопарите и да не се занимават със глупости
  • 2 ете5ъ5

    6 6 Отговор
    Ще павят мотори.....ама друг път......
  • 3 гост

    10 10 Отговор
    Защо не са ги пуснали досега е въпросът, а се размърдват чак като усетят горещината отзад? Същото е като с електричките. Ако Тесла не се беше напънала да направи модел С другите още щяха да си чоплят носа и да трупат пачки от морално остаряли двигатели.

    Коментиран от #4, #8

  • 4 незнайко

    2 4 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Много сте прав в това отношение. Чак сега Порше решиха да правят електромобил !!! 10 години след първата Тесла !!!
  • 5 Boxer

    3 0 Отговор
    Като им гледам радиаторите ( първите снимки ),доста ядове ще берат. За нула време ще се набият с кал.
  • 6 Кольо Камиона

    10 4 Отговор
    Харли са технологично бездарна компания, но със страхотен маркетинг. Те печелят наий-вече от аксесоари, якета, шапки и тениски. Моторите им са куп желязо, още повече хром и технология от преди 60 години. Основните им купувачи в САЩ са застаряващи счетоводители и тям подобни, които цял живот са изплащали ипотеки и са си подвивали опашката, но тайно са мечтали та са гангстери или поне tough guys. Най голямото удоволствие им е да ги закарат пред някое кафене с голям паркинг, където се събират десетки, вдигайки невъобразим шум. След това е важно да ги подредят в редица и да стоят пред тях като изтърсаци, а маките дечица да зяпат и да се радват. Никой сериозен моторист няма да купи новите им продукти на тези смешници, защото хем ще са скъпи, хем технологично ще са далеч зад Хонда, БМВ и другите сериозни марки. Щели да правят мотори на ток, ха ха, трябва да имат и един голям високоговорител под седалката, хем да симулира шум на мотор, хем да вибрира гъ... на моториста както се тресяха старите им боклуци с големия небалансиран двигател.

    Коментиран от #7, #9

  • 7 селянин

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "Кольо Камиона":

    За всеки влак си има пътници..като гледам всеки ден има размазани с японци,а Харли ги варди от разчекване..Дейвидсън са доставчик и за пентагона,през войната доставят на СССР-над 30 000 WLA..Да караш 18 годишен V-Rod е удоволствие,неповторим звук от двг.и слушаш буталата..горе..доле.и гледаш красивата природа.кеф,не бързаш за никаде,а людете не свалят поглед от дзверо..хром,
    ролбари и куферчета за камьончета.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Bot

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Кольо Камиона":

    Май имаше един американски филм с Джон Траволта точно за едни ей такива чичковци ))
  • 10 Bot

    1 0 Отговор
    *"Като рокерите" се казва филма.