2 Март, 2012 12:44 9 137 2

Brabus тунингова велосипед

  • brabus-
  • smart-
  • ebike

 

Тунинг специалистите от Brabus са добре известни със своите доработки на тема Mercedes-Benz. Те обаче тунинговат и автомобилите Smart, а сега са обърнали поглед и към един електрически велосипед, който също е дело на марката Smart.
 
Електро велосипедът носи красноречивото име ebike и разполага с 500-ватов електромотор. От Brabus не са посегнали на ел. двигателчето, но са разкрасили сериозно байка. Стандартният екологично зелен ebike е пребоядисан в зловещ черен цвят.
 
По велосипеда са монтирани много карбонови детайли, като зеленият цвят присъства само в ръкохватките на кормилото и в тапицерията на седалката. Масата на ebike е изключително ниска за подобен род превозно средство, като дори колелата са снабдени с олекотени дискови спирачки.
 
ebike се задвижва по специална BionX технология, като електромоторът се захранва, както от въртенето на педалите, така и от Li-ion батерия с капацитет 0.40 кВтч. Снабден е с нискоенергийни Led светлини и на ток може да развие скорост от 45 км/ч.
 
Специална стойка на кормилото подсигурява стабилност за iphone, който в случая може да се използва и като навигационна система. Под него е разположен стандартен монохромен дисплей, отчитащ скоростта на движение и заряда на батерията.
 
Електро велосипедът ebike e  разработен от Smart в тясно сътрудничество с известния производител на велосипеди GRACE. Доработката ще се продава в Европа от края на тази година, но на този етап не е известна цената на колелото с щампа Brabus.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мирослав борисов

    0 0 Отговор
    и на немците вече им е скъп бензина и те малко по малко почват да се ориентират към велосипедите :)
  • 2 vw gost

    0 0 Отговор
    ... немците много отдавна са се ориентирали към колелата.В града се ползват много колелета,понеже е скъпо да се ползват и плащат паркинзи за колите.В България няма да видиш банкер на колело,там това се вижда,а не се базира на това,че няма пари за такси или кола. Мисленето е различно.Но има и условия за това:алеи,стоянки,дори имаше иблиц на една алея за велосипеди в парк. И тук трябва да се премине на мофи и велосипеди,а не да се мрънка,че немотията ти пречи да си караш колата.