Last news in Fakti

22 Септември, 2018 13:27 6 604 34

Подложиха Tesla Model 3 на краш тестове (ВИДЕО)

  • tesla-
  • model 3-
  • nhtsa-
  • краш тест
Подложиха Tesla Model 3 на краш тестове (ВИДЕО) - 1

Американската Национална служба за безопасност на пътното движение (NHTSA) проведе серия от изпитания на сигурността на най-обсъждания електромобил напоследък Model 3. Малката Tesla очаквано получава пет от петте възможни звезди във всички категории.

От NHTSA дават максимална оценка за безопасността при челен сблъсък с 35 мили/ч (56 км/ч) както за шофьора, така и за пътника до него. Тестовите манекени не получават никакви наранявания и при страничен удар, независимо дали с широко препятствие, или със стълб.

Тестовете са проведени с Tesla Model 3 със задно предаване. Версията с четири задвижващи колела ще бъде подложена на изпитания отделно, но рискът да получи по-нисък рейтинг клони към нула.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 узунов

    25 39 Отговор
    учудвам се че не е получила 6 звезди нали заради тая кочина са ударите по европейските дизели

    Коментиран от #4, #6, #8

  • 2 Гоу©т

    38 29 Отговор
    А ако се запали ко прайм? Теглим я до най-близката река или язовир и я хвърляме.

    Коментиран от #9

  • 3 Tedi bear

    28 13 Отговор
    Защото като се запали бензинката ще я изгасиш...
  • 4 майстора

    25 5 Отговор

    До коментар #1 от "узунов":

    що бе яд те е че колата се справя с тестовете по-добре от джимнито ли ?? имате проблем с това че могат нещо повече от вас ли ???
  • 5 гост

    26 11 Отговор
    За съжаление "ударите" по европейските дизели започнаха твърде късно и слабо !!! Доказателство за това е , че в цял свят европейските производители НЕ успяха да пробутат тия пушилници , но в Европа благодарение на "специално" отношение , изразено в редица данъчни и други открити и скрити субсидии в продължение на ДЕСЕТКИ години , успяха !!!! Но всичко на тоя свят си има край и истината накрая лъсва , колкото и да ти е неприятно и кюмбетата много скоро ще си заминат завинаги , със или без Тесла !!! А за това колко по-долнопробна технология са в сравнение с електричкитре мога да обяснявам на човек с нещо в главата , какъвто явно ти не си !!!

    Коментиран от #14

  • 6 Коментар

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "узунов":

    Еми Теъда не са ЛЪГАЛИ🤗
  • 7 Ефтини сензации

    13 11 Отговор
    Поръчал съм две, за жената и за голямата щерка. Аз ще продължа да си карам модел S с голямата батерия и шантавия режим, дето от 0 до 100 го прави за по малко от три секунди.
  • 8 Boxer

    16 3 Отговор

    До коментар #1 от "узунов":

    "Ударите" идват от корабният бизнес, където консумацията на дизел се увеличава. Рекламата за населението върви натам накъдето му утърва на големият бизнес. Преди като беше в излишък, дизеловите коли бяха върха на сладоледа и по реклами и по ТВ предавания (то не че има разлика).

    Коментиран от #17, #18, #19

  • 9 Куку Руку Ку

    11 3 Отговор

    До коментар #2 от "Гоу©т":

    Каквото правим и когато се запали автомобил с ДВГ. Изфъскваме колкото пожарогасителя успеем и бегаме надалеч...

    Коментиран от #10

  • 10 Прост

    11 3 Отговор

    До коментар #9 от "Куку Руку Ку":

    Проверено! Няма гасене!

    Коментиран от #16

  • 11 12345

    10 8 Отговор
    Сигурно са и свалили батерията преди да я тестват, защото ако се запали ще им съсипе целия полигон
  • 12 Автомобилист

    14 3 Отговор
    Тесла е едни от най-безопасните автомобили в света. Точка. Това, че УЖ се палили често е абсолютна манипулация, платена от враговете на електромобилите.
    17 коли се запалват ВСЕКИ ЧАС в САЩ. Колко от тях са електрически? По-малко от 0,5%. Хора отворете очи и не се оставяйте да ви лъжат.
  • 13 Правнук на Форд

    12 4 Отговор
    Тесла има най-високо ниво на безопасност напълно заслужено. Електрическите автомобили са били по-безопасни от бензиновите още преди 100 г., когато жената на самия Хенри Форд е карала електрически автомобил.
    Автомобилите с ДВГ бяха безумен и ненужен експеримент. Ако бяхме развивали още навремето електрическите коли, сега щяхме да живеем в един по-запазен, по-чист, по-мирен и доста по-щастлив свят.

    Коментиран от #15

  • 14 Язе

    5 4 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Ето го зомбирания.Отново.Я ми кажи как тази"неземна" технология ще ме откара до морето?Без да спирам n на брой пъти да зареждам по 40мин до час с някаква нормална скорост,не с 30км/час,с климатик радио и насрещен вятър?Благодарение на долнопробната технология имаш всичко което имаш.Я кажи пак за субсидиите?За Тесла има ли субсидии?
  • 15 Язе

    6 7 Отговор

    До коментар #13 от "Правнук на Форд":

    Освен,че въздуха щеше да е по-истински но водата щеше да е радиоактивна.Как се рециклират батерии?Никак,копаят ги в земята и след като отпиеш от водата започваш да светиш.Поне нямаше да има нужда от крушки
  • 16 куку руку ку

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "Прост":

    Праховите пожарогасители са прах в очите на хората. Ефективността им е много ниска. Говоря от доста личен опит в използването им.
  • 17 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Boxer":

    Специално за любителите на дизела :
    Първата станция на Shell, на която товарни автомобили могат да зареждат втечнен природен газ в Германия, е факт. От компанията обявиха, че тя вече работи в южната част на Хамбург - на бул. "Георгсвердер Боген", в близост до транспортния възел Хамбург Сюд, недалеч от триъгълната естакада Хамбург Сюд. Това е оживено място за зареждане на товарни автомобили в близост до пристанището на Хамбург.

    "Ние диверсифицираме горивното ни портфолио чрез разработване на мрежа от станции за втечнен природен газ (ВПГ) в Германия, които да предлагат на нашите клиенти по-чисти решения за горивна енергия, които могат да спомогнат за намаляване на емисиите“, заяви Томас Зенгерли, изпълнителен директор на Shell за Германия.

    Той обясни още, че на обекта с капацитет от близо 30 тона могат да се зареждат с втечнен природен газ над 200 камиона дневно. "Ще продължим да работим с производителите на камиони, с клиенти и с органите, определящи държавната политика, за да популяризираме използването на втечнен природен газ като по-чисто и по-достъпно транспортно гориво“, добави Томас Зенгерли.

    Коментиран от #24

  • 18 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Boxer":

    Втечненият природен газ предлага съществени предимства по отношение на емисиите на и замърсяващи въздуха частици в сравнение с дизеловото гориво. Не се отделят практически никакви частици, цената на горивото е като цяло по-ниска, а шумът на двигателя – по-слаб.

    Днес по пътищата на Европа вече се движат около 5 000 камиона на втечнен природен газ от марките Iveco, Scania и Volvo. До 2030 г. се очаква броят им да нарасне значително. Тази тенденция ще бъде стимулирана с целево финансиране от федералното правителство.
    Shell продължава да разширява европейската си мрежа от станции за втечнен природен газ, като станцията в Хамбург е деветата станция за втечнен природен газ на Shell в Северозападна Европа. Вече седем обекта са открити и функционират в Нидерландия и един – в Белгия.
  • 19 гост

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Boxer":

    А ето ти и за корабите , дето "срапали" за дизел !!! :
    До 2029 година пристанищата от основната европейска мрежа, включително Бургас и Варна, трябва да имат изработени устройства за зареждане на корабите с втечнен газ. Това е приела Европейската комисия, според която тези точки ще се ползват и за зареждане на пристанищната механизация. Това съобщи във Варна шефът на ИА „Морска администрация“, кап. Живко Петров на стартиралия Европейски форум за морски транспорт. Основна му задача е обсъждането на стратегията за морския транспорт на ЕС за периода 2019-2028 година. Мащабното събитие е част от програмата на българското председателство на Съвета на ЕС и ще продължи до 5 май. Екологичната тема е една от темите, залегнали в дневния ред на форума.
    Целта е да се намалят, както твърдите частици, така и въглеродните и азотните окиси и съдържанието на сяра. В момента се разработват регулации за използване на гориво с ниско съдържание на сяра в европейските пристанища. Следващата стъпка е голяма част от сега използваните неекологични горива със сяра, мазут или тежки въглеводороди, да бъдат заменени с алтернативни, като втечненият природен газ, например.
    Другото алтернативно гориво е зареждането на корабите с електрическа енергия в пристанищата. „Към момента, докато корабът се обработва, работят неговите генератори, които горят мазут и излъчват вредни газове, за да произвеждат електричество за корабните съоръжения.
    Новата политика е самите пристанища да изградя
  • 20 kjl

    3 2 Отговор
    Спирачките? Тестваха ли и спирачките? На колко спира? 45-46м!

    Коментиран от #21, #22

  • 21 гост

    4 3 Отговор

    До коментар #20 от "kjl":

    Не бе , не са , чакат ти да им кажеш !!! Айде стига се излагахте като кифладжии от мерак да плюете !!!
  • 22 Язе

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "kjl":

    Тя ако имаше свестни спирачки нямаше да е Краш тест😂😂😂😂😂
  • 23 Boxer

    3 0 Отговор
    Любител на дизела, не съм. Дизела си има плюсове, но не и за моя начин на каране. Преди години карах дизел със система за добавяне на газ - видях и ползите и негативите... Съгласен съм че в тая система има много бъдеще, особено при големи двигатели с установени режими и фабрично изчислено охлаждане. Относно увеличената консумация на дизел при корабите, там няма какво да доказвам, освен да разбирам от написаното, че петролните компании са се загрижили за екологията ( може и да е вярно ) или си търсят по-добра печалба от други горива с които разполагат, което е по-вероятно. Според мен има прехвърляне на консумацията на дизел от автотранспорта, към корабния транспорт, от една страна и от друга , синхронизирано рекламиране на алтернативни горива и електромобили. Което, поне изглежда, че е в наш интерес. Аз не съм против новите технологии, просто има по-ентусиазирани хора от мене, които явно нямат нищо против за някоя, друга проба грешка на техен гръб... За мен и приятелите ми, бензинка на газ, а за колата пред мен - нека да е електричка : )
  • 24 Boxer

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    Публикувано във факти.бг: Любител на дизела, не съм. Дизела си има плюсове, но не и за моя начин на каране. Преди години карах дизел със система за добавяне на газ - видях и ползите и негативите... Съгласен съм че в тая система има много бъдеще, особено при големи двигатели с установени режими и фабрично изчислено охлаждане. Относно увеличената консумация на дизел при корабите, там няма какво да доказвам, освен да разбирам от написаното, че петролните компании са се загрижили за екологията ( може и да е вярно ) или си търсят по-добра печалба от други горива с които разполагат, което е по-вероятно. Според мен има прехвърляне на консумацията на дизел от автотранспорта, към корабния транспорт, от една страна и от друга , синхронизирано рекламиране на алтернативни горива и електромобили. Което, поне изглежда, че е в наш интерес. Аз не съм против новите технологии, просто има по-ентусиазирани хора от мене, които явно нямат нищо против за някоя, друга проба грешка на техен гръб... За мен и приятелите ми, бензинка на газ, а за колата пред мен - нека да е електричка : )

    Коментиран от #27

  • 25 Мани бегай

    2 3 Отговор
    За съжаление няма да стане или поне не скоро, но така ще се смея, ако стане едно по-сериозно слънчево изригване и насити атмосверата с йони и електроматнитни вълни, че да унищожи всичката така наречена напреднала технология, която без електроника и за скраб не става, а тези от нас които имат дърт на библия дизел отпреди 40 години, че и с манивела да се пали ще си свиркат и ще се смеят на останалите "напреднали индивиди".

    Коментиран от #26

  • 26 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #25 от "Мани бегай":

    Остава и да измислиш с КАКВО ще си караш "дъртия" дизел или си въобразяваш , че нафтата се "материализира" по бензиностанциите , не че и в тях липсва електроника де !! Същото важи между другото и за производството на олио , с което предполагам ще се правиш на разбирач , да не говорим , че самите растения ще умрат при мечтаното ти явление !!!

    Коментиран от #28

  • 27 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Boxer":

    Никой не говори за "добавяне на газ" , а за чисто газови товарни автомобили и кораби , без НИКАКЪВ дизел !!!!

    Коментиран от #30, #31

  • 28 Мани бегай

    1 1 Отговор

    До коментар #26 от "гост":

    Старите дизели могат да се движат със абсолютно всякаква мазнина стига да е течна така че не ми говори за олиото. И не се правя на разбирач, аз съм инженер и си нямаш и на представа какво знам и какво съм виждал.

    Коментиран от #29

  • 29 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "Мани бегай":

    Оо , нима ? И тогава инженере да ни обясниш каква ще е тая "мазнина" магическа и откъде ще я вземеш при тотален колапс на света , който описваш !! И ако почнеш да ми говориш как ще топиш животинска мас в казани и то при положение , че животните също ще са измрели поради липса на фураж , да не говорим къв ще е тоя дизел дето "върви" на животинска мазнина , ще те призная за фантазьор !!!! Можеш моменталически да си закупиш 5-6 кила свинска мас от магазина и след като намериш начин да я държиш течна без постоянно нагряване (хахаххах) да пробваш как "ще върви" допотопния ти дизел на нея !!!!! Сигурно си от тия дето викат "като знам какъв инженер съм , ме е страх да ида на лекар" !!!!

    Коментиран от #33

  • 30 Boxer

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "гост":

    Това ще е интересно да се види. Кораб изцяло на газ, можеш ли да пратиш линк? Колко е най-големият създаден до сега и приблизително? Колко е процентът им в световен мащаб, спрямо традиционните с КДДВГ?
  • 31 Boxer

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "гост":

    Темите които коментирам станаха две: Едната е за рекламирането на енергоносителите които са на мода насочвана от големите корпорации. А Втората е за НАСТОЯЩАТА тенденция за дизела (което е факт в последните 8-9 години) и за БЪДЕЩОТО евентуално газифициране при корабите (като не вижам за сега да има сблъсък на итереси) .Междинно вече има КДДВГ с добавяне на газ...
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Мани бегай

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "гост":

    Олио се е правило от всякакви семена и ядки много преди индустрията дори да се сети, че от това ставя бизнес, вярно че методите са първобитни и е хамалогия да изкараш 1 литър но не е невъзможно. И не ми разправяй хуморезки, нито животните, нито разтенията ще изчезнат при едно такова явление, живите организми са много по-издръжливи на подобни влияния от жалката електроника, на която всички разчитат и от която зависят.
  • 34 Изумително

    2 0 Отговор
    Като им гледам опитните постановки на NHTSA, тези в Европа на Euro NCAP изглеждат направо от бъдещето. Тези хамериканци с тези найлони и тази вода да се лъзга направо Уникуми ...