Last news in Fakti

4 Октомври, 2018 15:12 4 589 6

Най-високопроходимата линейка

  • discovery-
  • land rover-
  • project hero

Уникален животоспасяващ Land Rover Discovery постъпи на активна служба в автопарка за спешни случаи на Червения кръст

Най-високопроходимата линейка - 1

Специално създаденият Discovery ще осигурява жизненоважен поглед от високо чрез специализиран дрон, както и наземна помощ за да може да достигне до всяка една точка в качеството си на мобилен команден център към екипите на австрийския Червен кръст за справяне при бедствия.

Най-високопроходимата линейка

Автомобилът, разработен от оригиналния концептуален автомобил Project Hero, е продукт на 18-месечното сътрудничество между Land Rover Special Vehicle Operations и австрийския Червен кръст.

Най-високопроходимата линейка

Специалният Discovery притежава най-модерно комуникационно оборудване, в което важна роля играе изключителиян осемроторен дрон. Термовизионната камера на дрона е с дълъг обхват и с възможност да засече човек от 440 м, както и да идентифицира автомобил от почти 1 км.

Най-високопроходимата линейка

Операторът може да проследява обекти, намерени с помощта на дрона, като просто докосне опцията върху плъзгащите се сензорни екрани с видео връзката на основния компютър, и да получи точни координати, което може да се окаже критично важно при спасителни акции.

Най-високопроходимата линейка

Discovery ще функционира като мобилен център за спешни случаи, от който експертите на Червения кръст ще насочват спасителните операции. Специалните характеристики включват четири радио антени, 360-градусово осветление и уникално интегрирано товарно пространство от карбонови влакна в ролята на команден център, което позволява на служителите на Червения кръст да координират действията при спешни случаи веднага щом пристигнат на мястото на бедствието през деня или през нощта.

Най-високопроходимата линейка

Базиран на 3,0-литров двигател TD6 с мощност 258 к.с., Land Rover Discovery позволява на спасителните екипи бързо да достигат отдалечени зони на бедствия при всякакви условия и предоставя незабавно обновяване на информацията, за да се подобри времето за реакция и да се координира планирането при спешните операции.

Най-високопроходимата линейка


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 442

    21 3 Отговор
    Най-високо проходимата линейка е УАЗ-ка! Не е тоя паркетник, който до едно родопско село не може да стигне.
  • 2 Линейчо

    2 1 Отговор
    Нещо доста сте се объркали, най-високопроходимата линейка отдавна е произведена и със сигурност не е тази Английска фъ...кия: https://www.youtube.com/watch?v=t6NMPTkkPd8
  • 3 Дрън дрън

    8 1 Отговор
    Един ден на работа после една седмица в сервиза.
  • 4 Морук

    2 1 Отговор
    Залагам всичко че не мое да кара след уазка и да са върне ,така че да си карат из англията там по магистралата
  • 5 А у нас!!

    4 0 Отговор
    ...БЧК си купуват BMW-та.
    Важното за шефовете не е проходимостта,
    а гъзарията!!!
  • 6 като гост

    2 0 Отговор
    Въх, от заглавието разбрах, че нашите от БЧК ще ги карат да работят с високо технологична линейка. Язък за линейката и технологиите. Като се зачетах по-надолу се успокоих. Явно някой знаещ и можещ ще работи с нея. От по-предните коментари е ясно какво ще се случи на колата ако е в България. Относно техниката: тя няма да работи защото няма кой да я гледа кото своя. Общата отговорност е обща безотговорност.