Last news in Fakti

5 Октомври, 2018 11:01 3 077 2

Honda научи колите да виждат през стени

  • honda-
  • smart intersection-
  • безопасност

Японският производител Honda представи нова система за безопасност, която ще намали опасността от катастрофи на кръстовища. Технологията Smart Intersection използва възможностите на протокола за връзка между автомобили и инфраструктура V2X, софтуер за разпознаване на обекти и монтирани в светофари камери.

Системата се състои от четири камери в четирите краища на кръстовище с обсег 91 метра. Изображението от тях се предавана изчислителна платформа, която съставя 360-градусова картина на мястото, идентифицира превозните средства и други движещи се обекти (пешеходци, велосипедисти и т.н.).

Обработената информация се изпраща към включените в системата автомобили, чиито бордови компютри дешифрира данните и изпраща аудиовизуални предупреждения, подпомагайки водачите да вземат предприемат необходимите действия за избягване на катастрофи. Така колите могат буквално да виждат през стените на сградите независимо от атмосферните условия.

Пилотна версия на системата Smart Intersection, разработена с подкрепата на властите в гр. Мерисвил, щата Вашингтон, вече е част от проекта 33 Smart Mobility Corridor, в рамките на който 56-километров участък от шосе №33 ще бъде създадена зона за безопасно движение на автономни и свързани с интернет автомобили.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 дядо

    0 0 Отговор
    Ха-ха, вижда моя Кънчо.
    По-скоро "хонда" ще види през стена, отколкото българските журналисти се научат да пишат коректно!