Last news in Fakti

5 Ноември, 2018 11:15 5 723 5

Мотоциклетите Maserati, за които не сте чували

  • maserati-
  • мотоциклети
Мотоциклетите Maserati, за които не сте чували - 1

Малцина от любителите на двуколесни моторни превозни средства са чували, че италианската марка Maserati е правила и... мотоциклети. Съвсем скоро един такъв байк беше изваден от нафталина и се появи на аукцион във Франция.

Мотоциклетите Maserati, за които не сте чували

Става дума за Maserati 125 Tipo T2, произведен през 1955 година. Исканата му цена е от порядъка на 12 000 - 16 000 евро, толкова, колкото струва един съвременен спортбайк. Иначе, Maserati произвежда мотоциклети през периода 1953 - 1960-а.

Мотоциклетите Maserati, за които не сте чували

Идеята за производство на двуколесна техника се ражда у един от членовете на фамилията Орси - тогавашните собственици на Maserati. В довоенна Италия се чувства силен дефицит от евтини моторни превозни средства и тва решение е одобрено веднага.

Мотоциклетите Maserati, за които не сте чували

Адолфо Орси купува малката фабрика Italmoto, а за основа на първия мотоциклет с марка Masarati е взет DKW RT125. Maserati 125 Tipo T2 разполага с едноцилиндров 125-кубиков двигател с мощност 6.8 конски сили. Максималната му скорост е 100 км/ч.

Мотоциклетите Maserati, за които не сте чували

По-късно се появяват и модели, които са с по-мощни двигатели. Кубатурата им е 160 и 250 кубика, като на пазара излиза и 50-кубиков мотопед. Далеч по-съвършените модели на Ducati, MV Augusta и Benelli обаче карат компанията да преустанови производството им.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Роман дизел

    18 2 Отговор
    Продавам прекрасен ИЖ , туч невероятен. Магарето му изяде седалката.
  • 2 аааааааа

    4 4 Отговор
    КоИто !
  • 3 Сплинтър

    12 0 Отговор
    Уникат.
  • 4 Иванов

    10 5 Отговор
    Руското Иж СПОРТ 350 нямаше кой да го бой за времето.
  • 5 без аналог

    10 1 Отговор
    това ма си е живо MZ-рати , След войната DKW RT125 се произвежда именно от MZ , а мшината е в основата на практически всички 125-кубикови съветски мотоциклети като "Ковровец" например , както и на първият мотоциклет на Ямаха . Всеки един Иж е потомък на DKW