Last news in Fakti

21 Март, 2012 13:29 1 554 0

Най-малкият дисплей с рекордна резолюция

  • fourth dimension-
  • apple-
  • ipad

 

Само преди седмица стартираха официалните продажби на третото поколение на Apple iPad. Запознатите с темата знаят, че този таблет се характеризира с уникален дисплей с диагонал 9.7 инча и разширение от 2048х1536 пиксела.
 
Няколко дни след дебюта на новия iPad компанията Fourth Dimension подобри този резултат. Тя представи дисплей със същата резолюция, но с диагонал на екрана само един инч, което се равнява на 2.5 сантиметра.
 
На този етап новият екран е прототип и съществува в един-единствен екземпляр, който обаче е напълно функциониращ. В момента Fourth Dimension провежда последни изпитания и подготовка за пускането му в серийно производство.
 
Трябва да се отбележи обаче, че използването на толкова малък екран в съвременната електронна промишленост е доста ограничено. От Fourth Dimension виждат реализация на своя нов продукт във все още непопулярните видеокаски.
 
Там на разстояние не повече от два сантиметра от очите могат да се се интегрират тези мини монитори. За сравнение ще кажем, че дисплеят Retina, с който се оборудват Apple iPad 3, не трябва да се доближава на повече от 15 сантиметра от очите. В противен случай изображението започва да се размазва.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА