Last news in Fakti

3 Април, 2012 12:47 1 868 0

И Valeo свърза телефона с автомобила

  • valeo-
  • mirrorlink

 

Шведската компания Valeo представи технологията MirrorLink, която позволява на водача да използва различни приложения от своя смартфон с помощта на приборния панел на автомобила. Освен активацията на приложенията в смартфона, конзолата MirrorLink дава възможност за управление на настройките на самото транспортно средство, както и на мултимедийната система в автомобила. Устройството разполага и с множество други опции и като цяло се представлява общ команден център на всички комуникационни и мултимедийни връзки в автомобила, включително осъществява и постоянна връзка с интернет.
При създаването на конзолата MirrorLink специалистите от Valeo са използвали и опита на екипа Qt Nokia, който разработва интерфейса и свързката на устройството с автомобила. Според хората, разработили този продукт, чрез него на водача се дава повече удобство и простота при използавенто на множеството информационни системи, навлезли вече в автомобилите. Това пряко касае и безопасноста на шофиране, защото с MirrorLink вниманието на шофьора се отвлича значително по-малко. Така непрекъснатият стремеж на все повече млади хора да не губят връзка с интернет, дори и докато шофират, вече няма да представлява проблем за тяхната безопасност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА