Last news in Fakti

11 Март, 2019 13:41 3 717 11

Toyota отива на Луната

  • toyota-
  • jaxa-
  • lunar-a-
  • луна-
  • луноход

Японската агенция за аерокосмически изследвания (JAXA) и Toyota разработват луноход, който ще бъде използван в мисия до земния спътник през 2030 г. Апаратът LUNAR-A ще бъде използван за проучване на вътрешната структура на Луната в търсене на произхода и еволюцията ѝ.

Toyota има опит в космическите изследвания. През 2013 г. японската компания изпрати в орбита андроид на име Kirobo и организира първия в историята разговор между човек и робот в космическото пространство.

Първото лунно превозно средство - съветският Луноход-1 - каца в Морето на дъждовете в северозападната част на видимата от Земята страна на Луната през ноември 1970 г., където работи в продължение на 11 месеца. Малко по-късно до земния спътник достига Lunar Roving Vehicle (LRV) от програмата "Аполо", разработен от подразделението на General Motors Delco с четири електромотора с обща мощност 1 к.с. и пробег с едно зареждане 92 км.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 CR7

    3 24 Отговор
    Да ходи! Ииии Никога, Никога повече да не се връща тази грешка на техниката !!! :D

    Коментиран от #2

  • 2 Дани

    16 1 Отговор

    До коментар #1 от "CR7":

    Ти ходи и не се връщай!Ако тя отиде няма да остане една читава марка.ше останат само немските боклуци дет само висят по сервизите
  • 3 Гумата

    2 7 Отговор
    Вървете всички по дяволите.

    Коментиран от #4

  • 4 Джантата

    11 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гумата":

    Добре! Ти водиш!
  • 5 гост

    8 6 Отговор
    Е защо японците се излагат така? Американците само за няколко години разработиха ракети, апарати, двигатели и системи, луноход и оборудване, изстрелваха по една голяма ракета през месеца, а японците на пук на големите знания и потенциал планират за след повече от 10г. Що така? Да не би американските пътешествия да не са истински и недостижими за хора без опит в киното?

    Коментиран от #7

  • 6 куку руку ку

    4 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Апаратът LUNAR-A ще бъде използван за проучване на вътрешната структура на Луната в търсене на произхода и еволюцията ѝ."... астматикът Вейдар сякаш пък ще ги пусне да влязат.
  • 7 Госあ

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Просто някои не се изхвърлят толкова и не вдигат много шум. 2020 трябва да се завърне Хаябуса 2 с проби от малък астероид между Земята и Марс. Всъщност Хаябуса вече е носила проби от астероид в недалечното минало и е първият апарат направил това на обект различен от луната. Не забравяйте и шедьовъра на ЕКА с пробите от кометата. Това са изключително прецизни мисии и апарати. За ДЖАКСА може да прочетете повече, всъщност колко много неща правят. Отделно и ЕКА и ДЖАКСА имат автономни товарни полети до МКС.
  • 8 Enj

    2 6 Отговор
    Истинските хора на. техниката особено машинни инженери ,както и специалисти по автоматика ,да не говорим за "интелегентни" промишлени системи знаят ,че Япония все още е технологично джудже в сравнение със САЩ ! Техниката не се измерва с магнетофони и телевизори SONY !
  • 9 комбайнер

    3 0 Отговор
    те и северо-македонците отиват на луната! Приготвили са знаме с надпис "Горна Македония".
  • 10 въх

    5 0 Отговор
    Японците са хора на честта и искат истински полет до Луната, а не такъв, сниман в студио на Холивуд, като америте.
  • 11 до заблудения

    2 0 Отговор
    прочети внимателно каква глупост си написал и ще те хване срам от теб самия..Япония била технологично джудже,,хахахах, честито, току що спечели жълтата фланелка за всички времена...в технологичната индустрия на прехвалените щати работят основно японски и немски инженери и нека хамериканците да продължават да са най-велики......нема лошо..хохохохо