Last news in Fakti

9 Април, 2019 10:41 2 448 3

Toyota измисли автомивка в пикап

  • toyota-
  • патент-
  • автомивка

Toyota патентова вградена система за почистване на товарните платформи на пикапи с вода и въздух под налягане. Според описанието в документацията устройството се състои от тръбопроводна мрежа и няколко дюзи по периметъра на легена, към които се включва маркуч за подаване на вода.

Патентът предвижда интеграция на тръбите в страничните стени на товарната платформа и няколко варианта на изпълнение. Дюзите могат да бъдат прибиращи се, да бъдат снабдени с датчици за замърсяване и наличие на предмети в легена, таймер за включване и т.н. Ако е необходима по-силна струя, системата може да бъде свързана с компресор.

Източникът на вода и въздух може да бъде както външен, така и вътрешен. Във втория случай пикапът трябва да бъде оборудван с компресор и допълнителен резервоар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 jap

    8 2 Отговор
    Всичко направено от Японци е смислено.
  • 2 Хаха

    1 10 Отговор
    Кат не могат да правят коли поне пръскачки за райграса могат. И хонда правят хубави косачки за трева. екстра да си обикаля човек с ролсройса в частното голф игрище :)
  • 3 Хоха

    4 1 Отговор
    За такива като тебе са направили Москвич за да си обикаляш ливадата и ватенка за да те топли.