27 Април, 2012 11:34 9 747 30

Samsung задмина Nokia

  • samsung-
  • nokia-
  • apple

След 14 години на върха Nokia вече не е най-големият производител на мобилни телефони в света. През първото тримесечие на годината Samsung е продал 93.5 млн. апарата (с 36% повече от същия период на 2011-а) срещу 82.7 млн. за финландския гигант.

Агенция Bloomberg отбелязва, че огромният ръст в продажбите се дължи на смартфоните в гамата на корейците. През първите три месеца на 2012-а такива апарати са си купили 44.5 млн. души. За сравнение от Apple са продали 35.1 млн. от iPhone-те си за същия период.

Nokia стана най-големият производител на мобилни телефони през 1998 г. Тогава финландците детронираха Motorola.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СамсунгФен

    5 6 Отговор
    Луди хора, миналата година в момент на умопомрачение породено от продуктите на тази компания, изхвърлих всичко от вкъщи с марка Samsung, даже и прахосмукачката която нищо не ми беше направила. Никога вече Samsung за мен.
  • 2 светослав филипов

    6 3 Отговор
    аз пък съм много доволен от марката САМСУНГ.........
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 VW&Mercedes

    2 7 Отговор
    SonyEricsson,Apple i Nokia sa stoinostnite sredstva za masova komunikaciq.Samsung,LG i tem podobni kopirat koncepciqta Nokia.

    Коментиран от #5, #19

  • 5 недялко ангелов

    2 3 Отговор

    До коментар #4 от "VW&Mercedes":

    @4 to4no taka SonyEricsson,Apple i Nokia sa nai-dobrite marki
  • 6 Йордан Дечев

    1 4 Отговор
    Разбира се че ще ги надминат, Нокиа правят добри телефони. Самсунг естествено имат много добри модели, но предполагам че най-продавани са евтините им смартфони с андроид, които са с диспей с малка резолюция и често засичат...
  • 7 Игнатиев

    1 5 Отговор
    Боже какви са тия глупости които пишете. От 10 години Нокиа е в дъното. Държи едва 3% дял от пазара на мобилни телефони. Лидерството се дели от Apple и Samsung, като тази година Samsung изпревариха Apple. Те държат 95% от пазара. Моля вземете си бележка и се информирайте добре преди да пишете "новини". http://technews.bg/info.php?id=25635
  • 8 Димитър

    1 2 Отговор
    Нокиа от много години не е лидер при телефоните. Много по - голямо е търсенето на smartphones на пазара, където за съжаление Нокиа не се справя никак добре, а с последната си глупост - договора с Microsoft допълнително се закопаха - операционна система отстъпваща на Android във всичко
  • 9 NYAMAM DUMI !!!

    2 1 Отговор
    СПЕЦИАЛНО ЗА ПИЧАГАТА ИГНАТИЕВ !

    пичага или СМЕНИ нафтата или си купи по пресна
    къде си чул че самсунг държи половината от пазара.
    От края на века Нокиа прави най качествените телефони > в някои случеии и най продаваните >когато нокиа започнаха да прават телефони >самсунг още правеха миксери !!!
  • 10 Николай Николов

    1 2 Отговор
    Аз съм с iPhone и съм си доволен
  • 11 Вальо

    2 4 Отговор
    Нокия са най големите боклуци
  • 12 Samo samsung

    2 1 Отговор
    Нищо чудно. Нокия са пропаднала компания. Последните години затвориха почти всичките си магазини по света и повечето си заводи.
  • 13 G-classa

    2 1 Отговор
    Само IPHONE и SAMSUNG това е истината
  • 14 гост

    1 0 Отговор
    Няма какво да ми хвалите Нокиа. Първият (чисто нов апарат) както си стои почва да свети сам без да си го докоснал, дадоха ми втори той пък като му свалиш задния капак и го обърнеш му падаше батерията а на третия му се прецака тъча и това все на един и същ модел. Никога повече Нокиа.
  • 15 Марио

    1 0 Отговор
    Aз пък сега преди 2 седмици си купих Motorola Defy Mini...за 350 лв без никакво обвързване е невероятен телефон който се чувства в ръката като телефон за над 500 лв! Много солиден и работи без никакви засечки. След като Google купиха Моторола ги очаква голям подем само да си изчистят името. Изобщо не съжелявам за тези пари (нискобюджетните смартфони) Сони-то и Самсунга се чувстват все едно са правени от кофички за кисело мляко
  • 16 Нокиа боклук

    1 0 Отговор
    През 2012 НОКИЯ пройзвежда това - http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/2661/nokia-103 - хаха
  • 17 АК47 (калашников)

    1 0 Отговор
    а НТС аааа???
  • 18 гост

    1 1 Отговор
    аз използвам нокиа 1600 от седем години.и батерийата и дарйи 7 дена.какив самсунг ми гожоритеееее
  • 19 Kobester

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "VW&Mercedes":

    @4 Чшшшшш алоу, а знаеш ли кой прави половината неща на Епъл(които и аз ги харесвам и използвам)? Самсунг. Айде не говори глупости.
    @17 И те, всички задминаха нокиа. Майкрософт е**ха и е***ат м....та на всичко. Скайп ли ще е, нокиа ли ще е, кво ще е, с които сключат сделка фалира......
    @18 Бегай с тия измишльотини. Самсунг правят смартфони, 1600 е съвсем съвсем различно нещо. Галакси Ес 2 е много по-добър от Нокия Ен 8,9,13 и така нататък.
    @16 Нокиа какво искаш......
    @15 Какво да си чистят името? Моторола от край време се използва много в Щатите и имат хубави телефони.
    @14 Не си случил просто, обикновенните им телефони(не смартфони) са много здрави и много издръжливи, не знам(а и не казваш) какъв е твоя.
    @9 Абе брато ходи пиини едно кафе и не говори глупости
    @8 Откакто сключиха сделката акциите им рязко спаднаха от около 80$ на 3$, за какво говорим. В момента не знам колко са, но лятото като проверявах за последно беше под 6.

    Нокиа едно време бяха добри. Най-добрите. После се появи Сони Ериксон и ги измести, доста убедително при това. После се появи Айфон-а и още повече измести нокиа. После се появиха Самсунг, HTC, LG и други и е***а м.....та на нокиа от всякъде.
  • 20 4ubanin

    0 1 Отговор
    Nokia above ALL!
  • 21 Niko

    0 1 Отговор
    Нямам нищо против Самсунг.Наистина имат много добри модели и ефикасност от към екстри ,но когато един Самсунг смартфон издържи над 1000часа разговори и над десетки пъти падания и абсолютно никакви проблеми не дава за тези условия ,тогава може би ще сменя Нокия-та си със Самсунг.Може би.

    Коментиран от #24

  • 22 xserver

    1 0 Отговор
    То и ракията продава повече от уискито ама... :))
  • 23 VVV

    0 1 Отговор
    Ako si tursi6 belqta vzemi si Samsung
  • 24 Kobester

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Niko":

    @21 Blackberry-то ми е падало 7-8 пъти по екран, има леки(наистина леки) драскотини и то по панела. Батерията с доста слушане на музика и не малко говорене ми издържа до пълно падане около 3 дена(което си е адски много) с винаги wi-fi turned on и от време на време използване на bluetooth.
  • 25 Кирил Червенков

    0 0 Отговор
    имал съм всякакви марки телефони ни от нокия съм най доволен
  • 26 Ivommg

    0 1 Отговор
    samsung make cheap mobiles. android is cheap itself and looks this way. cheap or free useless applications fever is typical for unemployed loosers or brainless teens. it is normal samsung to sell as long they have very cheap android models.!!
  • 27 гост

    0 0 Отговор
    TA toi I iphone zadmina NO samo po prodajbi :). na 1 - vo mqsto e samsung po prodajbi posle e iphone posle nokia i tn.
  • 28 Тихо

    0 0 Отговор
    SAMSUNG СА НАЙ-ДОБРАТА МАРКА
  • 29 ЛУНАТИК

    0 1 Отговор
    Моля ви,преди да коментирате Нокиа,помислете си колко пъти ви се е отдавала възможността да държите в ръката си един от тези модели: Н8,Е7,Ц7,Ц6,Люмиа800 които задминава вси4ките Ифони,по дизаин....функций...метален корпус...тепърва се изпробва Мee Go-новата ОС на Нокиа която доста програмисти казват че ще ги изстреля много преди андроид и Иос,просто не може да сравняваш Нокиа с останалите на пазара,като например Самсунг и Сони ерриксон чийто смартфони до миналата година работеха със симбиан които според вас не стръвал.....Напротив доста е добър и за това е по скъп от Андроид....Не забравяйте че Симбиан е първата ОС за ГСМ-и и всички останали се пишат на нейна основа!
  • 30 любен любенов

    0 0 Отговор
    последните няколко години имах най скъпите нокий, които излезнаха ,не съм доволен от тях .може да се каже дори че са голями буклуци,според мен айфон си е най доброто.