Last news in Fakti

5 Юни, 2019 10:11 2 963 22

Двуетажен Hyundai на ток

  • hyundai-
  • автобус-
  • рейс

Корейският гигант Hyundai представи първия си двуетажен електрически автобус. Electric Double-Decker може да превозва 70 пътници (11 на долната и 59 на горната палуба) - един път и половина повече от стандартните рейсове.

Главната конструктивна особеност на новия автобус са полимерните акумулатори с водно охлаждане и капацитет 384 кВтч. Те осигуряват автономен пробег до 300 км, а за пълното им зареждане са необходими само 72 минути.

Electric Double-Decker има завиващи задни колела, които облекчават маневрирането, система за автоматично спиране в екстрени ситуации и контрол на движението в лентата.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дерманът

    13 9 Отговор
    В какъв контейнер ще се събере, ако трябва принудително да го давят?!

    Коментиран от #2

  • 2 гост

    15 13 Отговор

    До коментар #1 от "Дерманът":

    За разлика от него контейнери в които да удавят такива като теб под път и над път !!!!! Всеки леген ще свърши работа , а ефекта ще е повече от положителен , направо не можеш да си представиш колко ще спечели човечеството !!!!

    Коментиран от #3, #8

  • 3 Антиелектрика

    11 10 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Защо трябва по този идиотски начин да обиждаш и да кълнеш хората, които не харесват електричките? Хубаво е автобуси на батерии, но с тези полимерни батерии си има сериозен риск от самозапалване при ПТП.

    Коментиран от #18

  • 4 Госあ

    7 4 Отговор
    Мисля че железниците са в пъти по рационални от автобусите. За градски транспорт бива, но при една добра железопътна инфраструктура и влакове които движат с по 400, няма никакъв смисъл от такива автобуси. Дори за градски транспорт, подземните и надземни (вдигнати над шосето и пешеходните зони) влакчета са много по добър вариант.
  • 5 мутра

    1 9 Отговор
    много сполучливо. хюндай трябва да се насочат предимно към автобуси, защото с автомобили не им се получава.
  • 6 ХХХ

    10 0 Отговор
    Хубаво е, че сте сложили оценка на публикуваните материали. Поставям 2*, заради неправилно използване на терминология. Думата рейс, се използва единствоно в корабоплаването. Граматически прваилно при превозните средства е само и единствено - автобус. Хубаво е журнаистите да са коректни, за да може на читателите да им се вменява използването на коректна терминология и съответно това е начин хората да бъдат ограмотявани. Съдържанието на материала иначе е екстра - кратко, точно, ясно, със съответните технически специфики релевантни към заглавието на материала. ;) Хубав ден, г-н Касабов.
  • 7 КомунистИдиот

    4 6 Отговор
    Когато ние започнем да правим такива чудеса нека има негативни коментари.
  • 8 плувец

    5 8 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Трудно се дави такъв-той е като шамандура!
  • 9 2435ш

    4 6 Отговор
    Лелееее, цял етаж от автобус за 11 човека? Да се опитаме ли да познаем с какво са заети около 75% от долния етаж и колко тежи цялото това "нещо"?

    Коментиран от #10

  • 10 гост

    7 6 Отговор

    До коментар #9 от "2435ш":

    Ти в двуетажен автобус с ДВГ качвал ли си се и видял ли си колко са на първия и колко на втория етаж , преди да почнеш да плещиш врели некипели ??? Или всеки повод да плюеш , ако ще да е най-измисления не трябва да се изтърва ??? Айде поразгледай някой петролен първо и после плямпай !!!!

    Коментиран от #11

  • 11 уаоэф

    7 4 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Не, бе, не съм се качвал. Това да не ти е Раковски, обл. Полвдив да нямаме двуетжни автобуси. И да ти кажа - не, не събират 10-ина човека на първия етаж. И не, 3/4 от него не се заема от двигателя и резервоара. Едно бързо търсене в Гугъл показва, че двуетажните автобуси на Неоплан и Сетра возят по 78 човека, демек с 10% повече от този. Та какво точно точно, викаш, да им гледам на "петролните", че не се сещам? Само не ми казвай, че този ще е с много по-луксозни седалки и затова са по-малко! Или за теб всичко що е електрическо е върхът на върховете и трябва да му целуваме ръка?

    Коментиран от #12, #15

  • 12 за гъби съм

    2 5 Отговор

    До коментар #11 от "уаоэф":

    ходи плувай с твойте 10% и по-лускозни седалки - добре че ни си ми шеф, че щяхме да станем на кълбета :):):)

    Коментиран от #13

  • 13 зсдгхтнвп

    8 0 Отговор

    До коментар #12 от "за гъби съм":

    Ако ти бях шеф, в момента, в който ми напишеш в множествено число "твойте", със сигурност щяхме да сме на кълбета. Неграмотността обаче е едно добро обяснение защо нищо не си разбрал от предишната ми публикация, така че чие трябва да е плуването става доста спорен въпрос.

    Коментиран от #17, #21

  • 14 дявола

    3 1 Отговор
    Е сега ще има много случай на запалили се електрички
  • 15 Ами

    0 2 Отговор

    До коментар #11 от "уаоэф":

    Вероятно Пловдив е малко село като на баща ми в Ямболско има 2 спирки сигурно. Но тук в Бургас за няма и 2км колкото селото. Между 2 мола представи си 100 пъти по голям магазин от хоремака 😆. Има куп светофари по над 60 секунди изчакване. Рейса е по голям и прави много буу на място. Това селски ти се отразява на кравичките. А София е мноооого голям град 😜
  • 16 1944

    0 5 Отговор
    хората отидоха в космоса, расийската кочинка се хвали с дървени танкове и надуваеми самальоти.
  • 17 Антиелектрика

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "зсдгхтнвп":

    Така пише онова недоносче "Да да" и "гост хаха". Неграмотността им е фрапантна.
  • 18 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Антиелектрика":

    Но не по-голям от този при други видове горива, нали? Приемаш бензин, дизел, пропан и метан, но не приемаш батерията, която ползваш във всякакви преносими устройства, без да се замисляш. Разбирам да си изхвърлиш всичко с батерия и тогава да кажеш, че си против това, защото колкото е риска да ти се самозапали телефона, толкова е и риска да ти се замозапали колата. Има случаи, но това, което приемаш е много по-рисково от това, което не приемаш. Няма логика. Все едно да не се качваш на самолет, понеже имат 99% смъртност при инцидент.

    Коментиран от #19

  • 19 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "гост":

    Я пак прочети какво съм написал. ПТП говори ли ти нещо? Колко пъти ти се случва да си удариш телефона или лаптопа с 50 км/ч, че правиш такива смешни сравнения?
  • 20 за гъби съм

    0 2 Отговор
    извинете госпожо - ходете си намерете броячи да не сте толко крива на тема правопис и 10% повече места в рейса
  • 21 за гъби съм

    0 2 Отговор

    До коментар #13 от "зсдгхтнвп":

    извинете госпожо - ходете си намерете броячи да не сте толко крива на тема правопис и 10% повече места в рейса
  • 22 11636

    0 0 Отговор
    Skyway е в пъти по-добра идея(по-евтина, по-безопасна, по-екологична)