2 Август, 2019 14:38 2 164 10

Apple обяви резултатите за фискалното тримесечие

  • apple

Технологичният гигант отчита приходи от $53.8 милиарда долара за третото фискално тримесечие на 2019-а, което представлява ръст със само 1 процент спрямо същия период на миналата година. Печалбата за акция (EPS) пък е отбелязала спад със 7% и възлиза на $2.18 долара.

Apple казва още, че 59 процента от приходите за третото фискално тримесечие идват от международни продажби, водени от рекордните резултати от услуги, които са последвани от продажби на умни устройства за носене (Wearables), iPad, Mac и iPhone.

"Тези резултати са обещаващи във всички наши географски сегменти и сме уверени в бъдещето. Балансът на календарната 2019-а ще бъде вълнуващ, благодарение на обновяването на всички наши платформи, нови услуги и няколко нови продукта", заяви Тим Кук, изпълнителен директор на Apple.

Прогнозите на Apple за Q4 2019

За четвъртото фискалното тримесечие Apple прогнозира приходи между $61 и $64 млрд. с брутен марж между 37.5% и 38.5%, както и оперативни разходи между $8.7 и $8,8 млрд.

Въпреки това компанията може да отчете и по-високи приходи с предстоящите версии на операционните системи iOS 13, iPadOS 13, macOS 10.15 Catalina, tvOS 13 и watchOS 6, както и новата линия на iPhone през септември.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Huawei са номер едно

    10 6 Отговор
    Huawei са с 1.7% прогрес А samsung са с 1.9% на годишна база . А apple са на минус !

    Коментиран от #5

  • 3 Гост

    10 5 Отговор
    Проблемът е че зомбираните фенове на ios разбраха че Android е много по-добър

    Коментиран от #8

  • 4 Тим Кук

    8 5 Отговор
    Извод "БАЛЪЦИТЕ СЕ ОСЪЗНАХА " и спряха да си дават парите за глупости......

    Коментиран от #7, #9

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ха ха ха ха ха ха ха

    1 7 Отговор
    Huawei не могат да го стигнат Самсунг и Айфон. Срещу него да тичат пак няма да могат.
  • 7 Да да

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Тим Кук":

    Тим Кук е гей. Дори не го крие! Кой нормален юъж, би си купил гейски телефон? Само кифлите, ама и те бягат вече заради камерите.
  • 8 NPR

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Андроид никога не е бил добър и няма да бъде,но ти няма как да го разбереш,защото не работиш в тази сфера.Ти си един потребите който си сваля приложения и се кефи на андроида,но ако знаеше какво прави и как е написана андроид и iOS щеше да разбереш колко си заблуден.И за да ме разбереш,ти коя кола избираш Шкода или Ферари и двете коли имат недостатъци,но едната кола е доста по-добра от другата.

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Перун

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "NPR":

    Баце, не се напъвай че ще излезе нещо миризливо. Технически погледнато сифоня дори не е пълноценен смарт дивайс защото е ограничен откъм възможност за смяна на ОС. ДОбави и ограничението за инсталация на апп-ове само от стора щото чичко Стиви така искаше и нещата хептен замирисват. Той и затова работи добре - защото си ограничен на макс