Last news in Fakti

11 Септември, 2019 17:48 3 889 29

Роботи сменят продавачите в McDonald's

  • mcdonald's-
  • изкуствен интелект-
  • робот

Американската компания McDonald's е купила стартап, специализиран в разработката на изкуствен интелект. Целта на една от най-големите вериги от ресторанти за бързо хранене в света е да започне да използва алгоритми за приемане на поръчки, съобщава Business Insider.

Калифорнийската Apprente ще предостави на McDonald's автоматична система за гласови диалози. Тя може да разпознава човешката реч и да реагира на нея.

Официалното съобщение на McDonald’s гласи, че технологията на Apprente ще ускори и опрости поръчването на храна на гишетата за автомобили в ресторантите на веригата. През лятото The Wall Street Journal съобщи, че компанията е започнала тестове на роботизирана система, която да замени продавачите.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 пейо

    15 1 Отговор
    Да направят роботизирана кухня. Там е големият проблем.

    Коментиран от #4, #6

  • 3 Коментар📝

    32 1 Отговор
    И РОБОТИ ЩЕ ИМ ЯДАТ СИНТЕТИЧНАТА ХРАНА
  • 4 Амигос Аверос

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "пейо":

    Ами то има браат
  • 5 Лора

    16 0 Отговор
    Всичко ще стане роботиризирано, ще се за
    мени човешкия труд...!Но се чудя на клиентите на тази верига, то се знае защо...?!
  • 6 гост

    10 4 Отговор

    До коментар #2 от "пейо":

    И какъв точно е проблема , като всичко пристига замразено от кухня майка и "готвенето" се изчерпва със поставяне на кюфтето на грила и на картофите във фритюрника ??? Даже робота ще спази времето и температурите за готвене сто пъти по-точно от хора "готвачи" !!!
  • 7 ТАС

    14 2 Отговор
    Роботи да хранят двукраките прасета дето ходят там.
    Макдоналдс промишлена храна, обработена по промишлен начин. А сега последната иновация промишлено обслужване.
    Следващата стъпка ще хранене на конвейер, като в свинеферми и кравеферми.
    Макдоналдс и KFC са двете вериги за бързо хранене в които ходих един път от любопитство и повече няма да повторя.

    Коментиран от #8, #10

  • 8 двоен стандарт

    3 13 Отговор

    До коментар #7 от "ТАС":

    Това което казваш е така само в българските ресторанти, вероятно защото тук се управляват от българи. В европа и сащ е доста добра и вкусна храна

    Коментиран от #14

  • 9 Гост

    4 0 Отговор
    Стар Тап
  • 10 ШОП

    5 10 Отговор

    До коментар #7 от "ТАС":

    Най вероятно защото не можеш да си го позволиш!!! Не виждам нищо лошо в тези вериги. В макдоналдс има много здравословни опции. Няма нищо лошо и в роботизацията. Един човек може да сгреши или да се изплюе в храната защото не мисли че му се плаща достойно. Един робот нема да го направи. Също така и цените ще паднат след едно евентуално роботизиране на процеса

    Коментиран от #12, #13, #15

  • 11 Много е качествена храната при Рони

    5 0 Отговор
    Цели палети, кой знае от кога силно замразени, тъй наречените бургери..!Виждала съм с очите си..! Само чая и сладкишите им са хубави, но цените им много ниски...!Защо след като имат толкова клиенти, защо увеличиха драстично цените...!
  • 12 ТАС

    9 2 Отговор

    До коментар #10 от "ШОП":

    За позволяване мога да си го позволя. Но не мога да си позволя два дни да ме боли корема след това. Заради скапаните консерванти в храните им. Понеже явно ползват полуфабрикати.
    Това, че нещо ти го продават като здравословно не значи, че е такова. Особено ако това е американска корпорация.
    А най-вероятно си от поколението за, което всичко расте в хипермаркета и вкуса ти е привикнал с полуфабрикатите от там. И затова ти харесва вкуса на нещата от тези вериги .
  • 13 ТАС

    6 2 Отговор

    До коментар #10 от "ШОП":

    А относно робота. Цените няма да паднат, най вероятно ще се увеличи печалбата на корпорацията.
    А забележката ти за цените там явно показва, че и ти най-малкото не си доволен от тях. Или, че на теб са ти проблем.
    А за нещата, които пишеш, че може да направи човек. Помисли си за нещата, които може да направи един скучаещ хакер с такъв робот. В частност, какво точно може да ти сипи в храната един робот.
    Ако говорим за злоумишлени действия роботите отварят безкрайни възможности.

    Коментиран от #17

  • 14 Крали Марко

    10 3 Отговор

    До коментар #8 от "двоен стандарт":

    Добра ??? и вкусна храна ???? Ти гмо продукт ли си бре бройлер ???? Фани та се гръмни !
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Язе

    5 5 Отговор
    От коментарите разбирам,че ядете само трюфели.Не ходя често в тези заведения но никога не ме е боляло корем от тях.Наблягам си на свинското и нямам проблеми.
  • 17 ШОП

    4 2 Отговор

    До коментар #13 от "ТАС":

    Ти си от онези типове които в пазарската им количка има куп пъти по вредни продукти от тези в макдонълдс, но поради неграмотността си не осъзнават този факт. Роботизирането на работния процес било то във фабрика, магазин или другаде винаги вдига производителността и намалявала разходите, което неизбежно се отразява на крайната цена на продукта. Глупави теории от сорта на хакерската ти атака наивно детинската същност на твоите разсъждения.

    Коментиран от #19

  • 18 7886

    5 0 Отговор
    Тези със сребърните лъжички в устите, които обясняват за консеврантите, палетата и полуфабрикатите в Макдоналдс предполагам не кусват колбас или сирене, купени от магазина. Не за друго, а защото технологиите на производство при тях не са по-хубави. А и по другите ресторанти все гозби с "домашни" продукти предлагат, нали? Например в гъзарското Хепи...

    Коментиран от #20

  • 19 ТАС

    2 3 Отговор

    До коментар #17 от "ШОП":

    За пазарската ми количка не се безпокой рядко ползвам такава и внимавам от къде какво взимам.
    За това, кое е вредно със сигурност знам много повече от теб. Но, какво от това вредното успявам да избягвам е друг въпрос.
    При роботизацията винаги има намаляване на себестойността на продукта, но кой ще получи разликата от това, е друг въпрос. Обикновено заради въвеждане на по качествено обслужване и нови технологии, вдигат цената за крайния клиент, какъвто си ти. Печалбата, ще е по голяма за корпорацията, а за теб ще остане емоцията да те обслужва робот и илюзията за напредничавост и модерност.
    Роботизацията крие друг грозен проблем зад лустрото си, но такива като теб гледащи блясъка и, ще го осъзнаят чак когато ги удари в лицето. Пожелавам ти да го изпиташ лично.

    Коментиран от #23

  • 20 ТАС

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "7886":

    Не съм със златна лъжичка в устата роден. Обикновен бачкатор съм, но професията ми е такава, че съм видял много повече от обикновения човек кое как се прави. Сервизен работник съм.
    Със сигурност съм ял колбасите и др. от веригите. Макар, че отдавна гледам да купя чисто месо и да го приготвя, колкото мога да избягвам готовите храни.
    Макар, че на днешно време не можеш да избягаш от консервантите на практика. Дори обикновен хляб да се опиташ да направиш брашното, което купуваш от магазини е с консерванти и набухватели и др. химия. Това на пръв поглед, ако се поинтересуваш как се отглежда зърното обработва и пръска със препарати, ще ужасиш.
    Реално на днешно време е практически невъзможно да избягаш от химията.
    За повече вредни препарати ще разберем след 30-40 години. Поинтересувай се за Раундъп (активно вещество глюкофозат) от, колко време се ползва и едва сега почват да го забраняват(като вземат да пръскат тревата по фугите на бордюра край блока ти помисли си пак, къде ще избягаш).
    Вече в САЩ лекарите констатират съкратена продължителност на живота на поколението 20+ това са 20-30 годишни повишена онкологична заболеваемост.

    Коментиран от #21

  • 21 7946

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "ТАС":

    Изобщо няма нужда да си мерим кой какво знае и виждал. Разликата обаче е, че аз не снобарея и не коментирам, че храната в Макдоналдс и подобните е боклучава. Опитвам да гледам безпристрастно и трезво, а не да го карам на предубеждения, слухове и предрасъдъци. Мразенето на Макдоналдс е малко като мразенето на Слави Трифонов или Колдплей - модерно е, и се крепи на стререотипи и заучени фрази.

    Коментиран от #22

  • 22 САП

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "7946":

    Аз изказах собственото си мнение от личен опит. не се занимавам със слухове.
    Това са заведения в, които отидох един път и няма да повторя. Зная какво ядох и какво количество. За да мие толкова зле след няма и час това значи консервантите бяха страшно много в храната. Най- вероятно не бяха над позволената доза, но това не променя нищо.
    Поне 90% от хората няма да усетят нищо, но това не променя нищо за мен. Принципно ми се налага да следя постоянно, какво вземам от магазините(чета дребния текст на етикетите за Е-тата).

    Коментиран от #25

  • 23 ШОП

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "ТАС":

    Чувствителното ти стомахче вече е привикнало на пресолените супички на майка ти толкова че неможе да приема друго. От твоите постове добивам представа за твоя образ а именно:човек на средна възраст, неженен, живеещ с майка си(която му готви пресолените супички) с доход не по голям от 900-1000 лв. на месец. На този човек никога не му се е налагало да пазарува толкова че да напълни една количка, той няма деца, не му се налага да планира какво ще е менюто(какво ще се готви) през седмицата, за да има пресни плодове и зеленчуци всеки един от дните на тази седмица, достатъчни за всеки един член на семейството. Той е с високо кръвно налягане, но обвинява за това майка си, защото му слага фиде в пресолените супички а то било с консерванти. Той си борави с клишета и обича да обвинява другите за своята несполука и провал. Извинявай ако това описание те е засегнало, правя го с намерението че ако се разпознаеш в него, то ти би требвало да поискаш да промениш статуквото си и самия себе си. Най вероятно все още не е късно да го направиш и да заживееш един по добър живот. Пожелавам ти го от сърце!! ШОП

    Коментиран от #26

  • 24 Caci

    0 0 Отговор
    Te i maimuni mogat da gi smenjat
  • 25 7276

    2 1 Отговор

    До коментар #22 от "САП":

    Е, аз пък не само съм ял без да се разболея, а дори съм работил там (като студент преди 20-ина години). И тъй като след това съм работил и на други места и също внимателно чета етикетите мога да ти кажа, че няма нищо по-различно от останалато, което се предлага на пазара. Макдоналдс нито са момини сълзи, нито са по-черни от Дявола. Просто са едни от многото.

    Коментиран от #27

  • 26 ТАС

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "ШОП":

    Разсмя ме. :)))))
    Кръвното си ми е много добре. Не ми бери грижата. :))
    Зеленчуци и плодове си ги гледам сам. И всички ядат в къщи колкото искат. Не им правя сметката колко струват.
    Чувствителността ми към разни химикали си ми е още от детството. И по тази причина много внимавам, какво купувам.
    В случая с клишетата боравиш ти.
    Технологиите винаги са нож с две остриета. Въпроса е човек да се научи да вижда и двете страни на нещата, а не само това, което му облекчава живота и намалява цената. Както ти го правиш.
  • 27 ТАС

    2 1 Отговор

    До коментар #25 от "7276":

    Е аз не съм казал, че е по различно от другите.
    Е и аз не съм се разболял точно макар, че ефекта е същия. Лекарите го квалифицират ефекта, като по близко до алергична реакция. Организма отказва да усвоява определи вещества с тотален отказ да работи стомашно чревния тракт. 24 часа докато премине е пълен ад от болка в корема и на следващия ден съм на парцал.
    Каква е разликата между лекарството и отровата "дозата". За всички такива съставки има доза. За да са по издържливи и евтини продуктите дозите на някой неща са в горния диапазон в разрешеното.
  • 28 hmhmhm

    1 0 Отговор
    Сега заменят продавачите , а скоро и е-бачите ...
  • 29 Аз.

    1 1 Отговор
    Болки в корема?! От к'во бе?! ХаХаХа...Боя за храна и синтетика - то няма и лошо от какво да ти стане в Макдоналдс ... :Д Джънк-а за съжаление е много популярна храна...Ама да си кажа, със сигурност има "качествени храни" навсякъде, 'дето не си сигурен какво точно има значат Е-тата на етикета...