19 Ноември, 2019 17:06 2 747 40

Bloodhound LSR преодоля бариерата от 1000 км/ч (ВИДЕО)

  • bloodhound lsr-
  • рекорд-
  • скорост

Реактивният автомобил Bloodhound LSR измина още една крачка към постигането на целта на създателите си да подобри световния рекорд за скорост на суша. По време на заключителни изпитания в пустинята Калахари пилотът Анди Грийн е успял да ускори машината до 1 010 км/ч.

За момента Bloodhound LSR все още не е разкрил пълния си потенциал, тъй като се изпробва в тестов режим. Целта е да бъдат събрани достатъчно данни за притискащата сила на каросерията/фюзелажа. По време на изпитанията в Калахари е използван само реактивният двигател от изтребител, а Bloodhound LSR разполага и с ракетен мотор.

Bloodhound LSR преодоля бариерата от 1000 км/ч (ВИДЕО)

Подобряването на действащия рекорд от 1 228 км/ч, поставен през 1997 г. също от Анди Грийн с предшественика Bloodhound SSC, е само междинен етап от плановете на екипа зад проекта. Основната цел е да бъде преодоляна границата от 1 000 мили/ч (1 609 км/ч), което трябва да стане в края на 2020 или началото на 2021 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Въпрос ?

    9 3 Отговор
    Чудя се дали мога да мина с него през надупчените ни пътища ?
  • 2 Въпрос ?

    9 5 Отговор
    Мога ли с 1000 км/ч да мина през петрохан ?
  • 3 Chrysler pt cruiser

    1 8 Отговор
    Е това е кола ❤
  • 4 За его-то

    9 5 Отговор
    Полза и вреда? Винаги е имало и ще има напористи. Поне да беше "вечен" двигател. Браво за бемисленото!
  • 5 Borislav Popov

    11 13 Отговор
    Сега ще набягат тук проруските тролове и ще започнат да реват, както вчера в новината за най бъозия тракатор - Ама какъв е смисъла да се вдига такава скорооост ? Ама къде е логиката да се вдига 1000 км.в час в пустиня ? Ама няма файда от този реактивен автомобиил, ама какво ще карат с него на такава скорост ?... и все едни таквиз простотии. Виж, ако беше рекорда да е поставен от руснаци, с лиги по устата, щяха да възпяват тук величието на руската инженерна мисъл.

    Коментиран от #6, #8

  • 6 AMD threadripper 2990wx Dominant

    7 4 Отговор

    До коментар #5 от "Borislav Popov":

    А защо в България не се правят такива коли ? А защо няма Българска фирма за процесори ? А Защо Волсваген не направиха завод тук ? А Защо в последните 20 години българин не е правил нищо революционно ?

    Коментиран от #7

  • 7 Jvjvjviv

    7 2 Отговор

    До коментар #6 от "AMD threadripper 2990wx Dominant":

    Е как бе я виж Ружа Игнатова! Най- голямата пирамида направи. Е верно финансова, но все пак.....
  • 8 Антиелектрика

    2 6 Отговор

    До коментар #5 от "Borislav Popov":

    Какво коментираш в статия за ДВГ, нали беше голям любител на електричките? Я виж колко е рекорда на миксерите за скорост и го сравни с ДВГ-то наречено реактивен двигател.

    Коментиран от #9

  • 9 Borislav Popov

    6 4 Отговор

    До коментар #8 от "Антиелектрика":

    Ми коментирам, аз нямам алергия към колите с ДВГ, за разлика от вас антиелектриците, които като видите статия за електричка, подскачате като ужилени и очите ви се наливат с кръв. 576 км/ч е рекорда за скорост, поставен от електровтомобил, за сега !

    Коментиран от #11

  • 10 type-R

    3 0 Отговор
    Като малък четох една книга за Ф1. В нея един от известните пилоти (вече съм забравил кой) казваше че не е толкова луд за да кара за подобен рекорд....
  • 11 Антиелектрика

    2 3 Отговор

    До коментар #9 от "Borislav Popov":

    Че кой има алергия към електричките? Просто не понасям лъжци като теб. Апропо, "само" 1228 км/ч е рекорда на ДВГ, за сега!

    Коментиран от #12, #22

  • 12 Borislav Popov

    4 3 Отговор

    До коментар #11 от "Антиелектрика":

    Каза баш, лъжеца, дет тук с пяна на устата доказваше, че в Норвегия, освен добива на газ и петрол, нямало било, никакво друго производство и че алуминия не се произвеждал, а се добивал, направо от земяните недра. Е, и ? Какво от това, че рекорда бил само 1228 км/ч ? Това си просто един рекорд и нищо повече, рекорд който а никакъв случай, няма да окаже каквото и да е влияние, на светлото бъдеще на електроавтомобилостроението.

    Коментиран от #13

  • 13 Антиелектрика

    3 3 Отговор

    До коментар #12 от "Borislav Popov":

    Пак си изпуснал редовното приемане на медикаментите си. Ама всички в Украйна ли сте толкова зле?

    Коментиран от #14

  • 14 Borislav Popov

    4 3 Отговор

    До коментар #13 от "Антиелектрика":

    Аааа, така ли стана ? Пак старата тактика, значи, като ти се свършат аргументите и като нямаш с какво да възразиш, превключваш темата на - медикаменти, хапчета, психиатри, украинчета, македончета и все едни таквиз простотии. Чудно ми е как си забравил да споменеш, че с твоя ник съм пишел и за многониковия трол, но тези козове сигурно си ги оставил за после, като се задълбочи "спора"..)

    Коментиран от #15

  • 15 Антиелектрика

    3 3 Отговор

    До коментар #14 от "Borislav Popov":

    Публикувано във факти.бг: "в никакъв случай, няма да окаже каквото и да е влияние, на светлото бъдеще на електроавтомобилостроението". Ето тук трябва да влезе лекаря и да ти даде успокоителното.

    Коментиран от #16

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Абе ,

    5 2 Отговор
    Разбирачи , това не е кола ,а реактивен самолет без крила и няма нищо общо с ДВГ .

    Коментиран от #19

  • 18 Кокото

    3 1 Отговор
    наляха милиарди в какво !? и защо !? да си чешат егото ....
  • 19 Антиелектрика

    3 4 Отговор

    До коментар #17 от "Абе ,":

    Така ли, само че реактивния двигател е ДВГ, навсякъде го пише. Няма да давам линк, защото ще ме изтрият, но няма да е зле да се ограмотиш.

    Коментиран от #20

  • 20 незнайко

    3 2 Отговор

    До коментар #19 от "Антиелектрика":

    Да пише го наистина, но това не е БУТАЛЕН ДВИГАТЕЛ ! Къде става горенето в РЕАКТИВНИЯ двигател ? Вътре или вънка? А на ракетния ?

    Коментиран от #21

  • 21 Антиелектрика

    2 3 Отговор

    До коментар #20 от "незнайко":

    И защо трябва да е бутален двигател? И какъв е този въпрос къде ставало горенето в реактивния и ракетния двигател, като е ясно, че става вътре и за това е ДВГ. Това, че виждаш огън от соплата при форсаж на реактивния двигател се дължи на горене във форсажната камера.

    Коментиран от #23

  • 22 аман от хейтъри

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Антиелектрика":

    И къде на майкината си ще летиш с 1228 км/ч на луната ли или за оня свят бързаш ??

    Коментиран от #25

  • 23 Borislav Popov

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "Антиелектрика":

    Публикувано във факти.бг: "И кaкъв e тoзи въпрoc къдe cтaвaлo гoрeнeтo в рeaктивния и рaкeтния двигaтeл, кaтo e яcнo, чe cтaвa вътрe и зa тoвa e ДВГ". Работата е там, мой чорап, че вътое в реактивния двигател няма горивна камера и вътре, както ти се изразяваш, не гори нищо ! В РД, вместо горивна камера, присъства химически РЕАКТОР в който енергията на горивото се превръща в газообразна топлинна енергия. Именно заради този РЕАКТОР, двигатела и се нарича реактивен, щото там произтичат реакцийкии..) А вече в реактивното сопло, (газовия тунел) топлинната енергия се превръща в кинетическа, след като газовете излитайки от там на голяма скорост, създават реактивна тяга. Тааа, какво викаш, гори там вътре в РД, я пак ?

    Коментиран от #24

  • 24 Антиелектрика

    2 1 Отговор

    До коментар #23 от "Borislav Popov":

    Викам, че си бастун, който не може да чете даже: "Турбореактивните двигатели заедно с ракетните двигатели, правопоточните въздушнореактивни двигатели и пулсиращите въздушнореактивни двигатели са от така наречените реактивни двигатели. С изключение на ракетните двигатели, те използват въздух за работата си като поемат отпред въздух, използват въздуха за изгаряне на горивото и изхвърлят изгорелите газове в задния край. Ракетите работят като изгарят горивото и създават чиста реактивна сила на движение. Правопоточните въздушнореактивни двигатели и пулсиращите въздушнореактивни двигатели не използват турбини". Та химически реактор и газообразна топлинна енергия има само в болничната ти стая. У лево, неграмотник украински!

    Коментиран от #26

  • 25 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "аман от хейтъри":

    Там за където бързате всички електрофилчета с хваленето, че Тесла ускорявала за 2 секунди до 100 км/ч. Пък може да бързам и за твоята, знае ли човек.

    Коментиран от #27

  • 26 Borislav Popov

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Антиелектрика":

    Е, как да няма химически ректор в реактивните двигатели, сдед като това е основния принцип на работатат им бе, каскет ?? Ти от кде мислиш, ги зеам аз тези подробности, да не мислмш, че си ги измислям ?? Имаш си интернет и всичко това може да се провери, много лесно ! Добре аре, кажи тогава и дай някакво инфо, какъв е основния принцип на работа на реактивния двигател, как се възпламенява, горивото му в горивните камери !?? Какъв модел свещи се използват, Champion или Bosch Platinum Plus ? И няма да ми разтягаш тук локуми за видовите реактивни двигатели, въздушни, водни, правопоточни, дяснопоточни и бла, бла, бла..)

    Коментиран от #28

  • 27 аман от хейтъри

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Антиелектрика":

    Кой те е излъгал че бързам и аз никога не съм се пъчил , че Теслата се ускорявала за 2 или 3 секунди. А колкото за това че можело ти да бързаш до моята , ще ти река че да стигнеш до моята паламарка изобщо не ти трябват такива космически скорости, ще те нанижа и със 150 км/ч !

    Коментиран от #29

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "аман от хейтъри":

    Пак ли те избива на педерастия? Хайде кажи къде да дойда ме нанижеш, плазмодий недоклатен!

    Коментиран от #34

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Borislav Popov

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Антиелектрика":

    Виж се бе, виж се какъв линк си ми пуснал : "Турбовентилаторните двигатели са нещо средно между двете конструкции и се използват масово при големи пътнически лайнери от типа на Boeing 777. При тях всичко е затворено в корпуса на двигателя, но в предната част на вала е поставен голям вентилатор. Той е разположен преди компресора и създава силен поток въздух, който преминава ОКОЛО горивната камера, А НЕ през нея и създава основната тяга на двигателя." Ти това ли ми визираш за реактивен двигател ? Ми аз в твоя линк не срещнах никъде думата реактивен, ето ти и заключението : "Общото между всички изброени двигатели, е че спадат към групата на двигателите с вътрешно горене, но буталните двигатели са с циклично действие, докато останалите са с непрекъснато и могат да развиват много по-големи обороти и мощности. Това е и причината днес те да доминират в авиацията, която покрива нуждите от големи и тежки летателни апарати за превоз на пътници, товари или военни цели."
  • 32 Антиелектрика

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "Borislav Popov":

    Неграмотнико, научи се да четеш, колко пъти да ти го постна: "Нaкрaткo РЕАКТИВНИЯТ aвиaциoнeн двигaтeл ce cъcтoи oт кoмпрecoр, кoйтo пoдaвa cгъcтeн въздух към двигaтeля. Cлeд тoвa въздушнaтa cтруя пoпaдa в ГOРИВНA КAМEРA, къдeтo ce cмecвa c гoривoтo и ce ВЪЗПЛAМEНЯВA"!!! Хората навсякъде казват, че реактивния двигател е ДВГ, само ти украинския неграмотник спориш! Разкарай се, че ми писна от тъпизмите ти!

    Коментиран от #33

  • 33 Borislav Popov

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Антиелектрика":

    Само, че има една особенност, която ти пак не си разбрал, или не искаш да разбереш. Това не е чист реактивен двигател, а е турбореактивен авиационен двигател, а аз ти говоря за реактивен ракетен двигател ! Май ти си тука, неграмотника, а не аз ! Прочети си своя 21 -ви коментар още вежнъж, ти сам визираш, реактивен - ракетен двигател, че горенето ставало незнам си къде вътре в него и именно на тази твоя фраза, аз отгварям в коментар № 23 ! А в ракетните реактивни двигатели (РРД) няма турбини и горивни камери, като на ДВГ и като на авиационните турбореактивни двигатели. А вместо тях има ХИМИЧЕСКИ РЕАКТОР, принципа на работата му, съм ти го обяснил още в коментар № 23 ! Така, че шах и мат с пешката !

    Коментиран от #35

  • 34 аман от хейтъри

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Антиелектрика":

    Отиде тя , моето момченце ти се наниза на паламарката и вече ще си нанизан там вечно , сега само ти остава да се гърчиш като гъсеница.

    Коментиран от #38

  • 35 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "Borislav Popov":

    Така ли, сега започна да се измъкваш и да си съчиняваш май? Я да видим какво пише в твоя коментар 23 - Публикувано във факти.бг: "Работата е там, мой чорап, че вътое в реактивния двигател няма горивна камера и вътре, както ти се изразяваш, не гори нищо !" Та къде споменаваш за РАКЕТЕН ДВИГАТЕЛ??? Освен купища правописни грешки и тъпотии за чорапи, каскети и руснаци, аз друго не виждам в коментарите ти.

    Коментиран от #36

  • 36 Borislav Popov

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "Антиелектрика":

    Извърташ се именно ти , а не аз ето ти думите - Публикувано във факти.бг: "И кaкъв e тoзи въпрoc къдe cтaвaлo гoрeнeтo в рeaктивния и рaкeтния двигaтeл, кaтo e яcнo, чe cтaвa вътрe и зa тoвa e ДВГ" А сега се хващаш за сламката като удавник, за това, че аз не съм добавил, към реактивния - ракетен, а не съм я добавил, защото ти сам си го написал така, реактивен-ракетен !

    Коментиран от #37

  • 37 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "Borislav Popov":

    Аз нямам вина, че в украинския не признавате съюз "и". Да кажеш, че съюза "и" може да се замени с тире, показва, че наистина си губя времето с абсолютен неграмотник като теб! Скривай се някъде!

    Коментиран от #39

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Borislav Popov

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "Антиелектрика":

    Ми точно бе, каскет и ракетния, реактивния и ракетния, ти ако си имал на предвид турбореактивния -авиационен двигател, така и щеше да напишеш - турбореактивния, а не реактивния и ракетния. Сам самичък се оплете пак, за пореден път в собствените си лъжи и после украинския ти е виновен и - и-то. Айде сега, чакам с нетърпение да видя, какво ще измислиш още, за да оправдаеш невежеството и некомпетентноста си.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.