Last news in Fakti

9 Януари, 2020 11:05 3 446 16

Samsung пак копира Apple

  • samsung-
  • apple-
  • iphone

Заглавия като „Android копира iPhone“ или „iPhone копира Android“ не са нищо ново, но определено една новина, която периодично се завръща, е „Samsung копира Apple“ и това не се случва без причина. Южнокорейската компания често е обвинявана в използването на идеите на американския технологичен гигант. Тази седмица в Лас Вегас това се случи отново на най-голямото изложение за потребителска електроника, а именно CES 2020.


На събитието Samsung презентира новите си иновации, като открои функции като Samsung Pass, включвайки слайд, показващ възможностите на биометричната система за разпознаване на компанията. За да обяснят по-добре как тя функционира, южнокорейците използваха набор от икони, две от които накараха публиката да мисли за Apple, а не за Samsung, просто защото те са почти идентични с тези, използвани от американския технологичен гигант.


Както иконата за лицево разпознаване, така и тази за разпознаване на пръстови отпечатъци, които можете да видите в заглавната снимка, принадлежат на базираният в Купертино технологичен гигант - промяната в иконата за разпознаване на пръстови отпечатъци всъщност е незначителна, но приликата все пак е очевидна.

Samsung пак копира Apple


Заимстването на тези два символа от Samsung копира е неочаквано, но имайки предвид факта, че южнокорейската компания прави това от време на време, то би трябвало малко по малко да свикваме с това.


Припомняме, че през 2018-а калифорнийският съд разпореди на южнокорейската компания да плати на Apple 539 милиона долара след копиране на серия дизайни и услуги, които бяха защитени от патенти.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    14 20 Отговор
    Те друго могат ли?
  • 2 Един

    19 25 Отговор
    Така е, всички се опитват да копират Apple !

    Коментиран от #8

  • 3 Този

    7 13 Отговор
    Да видим за камерата заради която всички плюха APPLE и която SAMSUNG копираха, колко ли парички ще лапнат..

    Коментиран от #9

  • 4 айде айде

    30 5 Отговор
    Добре де, по какъв друг начин могат да презентират 'пръстов отпечатък' освен с картинка на пръстов отпечатък.

    Коментиран от #5, #7

  • 5 123

    16 3 Отговор

    До коментар #4 от "айде айде":

    Именно...
  • 6 Име

    8 3 Отговор
    Всички компании се копират взаимно просто го приемете
  • 7 Петкан

    1 9 Отговор

    До коментар #4 от "айде айде":

    Ами най-малкото можеше да не правят кръгла икона, копие на епълската, а можеше да направят елипсовидна, така или иначе отпечатъка на пръстите не са кръгли. Никой не е казал, че трябва да мислят нова икона, ама тези изнягляват съвсем.

    Коментиран от #14

  • 8 Rado

    4 8 Отговор

    До коментар #2 от "Един":

    Как бе Хуявей е номер едно и си прави всичко сам, ама като ги натисна Тръмп ни функционален телефон ни лаптоп можеха да правят.
  • 9 Rado

    6 5 Отговор

    До коментар #3 от "Този":

    iPhone 7 -2007 без жак за слушалки - как ще дам толкава пари без жак.
    2019-2020 Хуявей P30 Pro - жак за слушалки нет - Хуявей са номер адин.

    Коментиран от #10, #12, #16

  • 10 Този

    6 1 Отговор

    До коментар #9 от "Rado":

    Да бе, най-скапаните, най-скъпите, всеки плюе, а след година, две, три вади едно към едно същия модел и като функции и като дизайн...
  • 11 Бай ганьо американец

    1 0 Отговор
    Илпн мъск целия свят осъди!! Всички копират пт мего а колите му са без грешка!!! А хората който умряха заради изнислиния "автопилот" кадето казаха че тесла нямала авточилот чак умрелите по вина на тесла виновни! Трябва да спре тая дескриминация между бедни и богати!
  • 12 Хммм

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Rado":

    Я пак пробвай коя година излезе 7-мицата.

    Коментиран от #13

  • 13 Rado

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "Хммм":

    Правописна грешка 2017 исках да кажа.
  • 14 Да да

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Петкан":

    Да патентовам един кръг или око и който ползва подобно,да ми плаща патент! А тия с емотиконите! Еми някои много си приличат бе! Може ли такова нещо! На тия с усмивките може поне по една чупка да слагат!
  • 15 гощо

    5 0 Отговор
    То голяма част от аЙ фоните са реално Самсунг! Дори Самсунг печели повече от самите Епъл при продажбата на един телефон! Екраните и доста от джаджите в аЙ фончето са произведени и доставени от Самсунг! Из нета пълно с подигравателни клипчета по темата! Ама хардлайнерите на аЙ фончета не искат да разберЪт това и си плащат тройни пари за два пъти по скапан телефон!
  • 16 qwerty

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Rado":

    И след 2 години батерията пада като гръмотевица в полето, искам не искам трябва да купувам или батерия или да ги сменям с нов.