Last news in Fakti

10 Февруари, 2020 11:28 4 855 13

Huawei, Oppo, Vivo и Xiaomi се обединяват с обща платформа за приложения

  • приложения-
  • платформа-
  • смартфони-
  • китай
Huawei, Oppo, Vivo и Xiaomi се обединяват с обща платформа за приложения - 1

Повечето потребители на Android приемат, че Google Play магазин е неразделна част от операционната система. И защо да не са прави? Той винаги е там, освен ако не сте купили телефона си в Китай. Скоро това може да не е така.

Истината е, че екосистемата в Play Store е допълнителна добавка, която компаниите плащат, за да имат на своите устройства, защото това е шлюзът към всички приложения, които техните потребители искат и имат нужда. Но както американската забрана за Huawei разкри, тази привилегия може да бъде отнета, оставяйки производителите в много неудобно положение.

Според нов доклад на Ройтерс, Huawei си партнира с другите китайски гиганти Xiaomi, Vivo и Oppo, за да предложи на международните разработчици по-лесен начин едновременно да предоставят своите приложения и съдържание до собствените магазини за приложения на производителите.

Huawei, Oppo, Vivo и Xiaomi се обединяват с обща платформа за приложения

Очаква се новата платформа, наречена като Global Developer Service Alliance (GDSA), да започне да функционира през март и ще е насочена към множество региони, включително Индия, Индонезия, Малайзия, Русия, Испания, Тайланд, Филипините и Виетнам.

Huawei, Xiaomi, Vivo и Oppo съставляват над 40% от световните доставки на смартфони за последните 3 месеца на 2019 г., сочат данни на IDC. Затова по-удобен начин за достъп до всички тези устройства би привлякъл разработчиците, смятат цитирани от Reuters анализатори.

Основната цел на съюза е да предостави на разработчиците на приложения платформа, където да могат едновременно да качват приложенията си във всички смартфон магазини на горепосочената група производители. Игри, музика, филми, книги и списания са други категории продукти, които могат да се възползват от функционалността на GDSA.

Този нов съюз е ясна стъпка към независимост от Google и нейния Play Store на международните пазари, където китайските производители нямат много алтернативи за стабилни екосистеми. Целият проект все още е в начален стадий, така че все още не очакваме големи пробиви, но със сигурност ще бъде интересно да видим дали този нов съюз всъщност може да помогне на Huawei да изгради солидно портфолио от приложения.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    57 3 Отговор
    Китай са световен лидер в иновациите и техниката
  • 2 Huawei ♥️

    45 7 Отговор
    Huawei са номер едно !
  • 3 ЧНГ 2020

    45 7 Отговор
    Huawei , Oppo , Vivo , Xiaomi а скоро и Samsung
  • 4 Браво

    51 3 Отговор
    Новина 5 звезди ⭐⭐⭐⭐⭐
  • 5 Oppo

    47 3 Отговор
    Само да се появи и веднага ще се включа към тази система. намразвам всичко създавано от google

    Коментиран от #11

  • 6 Спиро

    44 2 Отговор
    Дето се вика - квото сам си направиш... Сащ се взеха много насериозно и съвсем резонно с голяма болка ще паднат от небето на земята.
  • 7 Xiaomi

    38 5 Отговор
    Отдавна съм намразил всичко американско, особенно тънките им селски номера. На 100% подкрепям всяка нова алтернатива и ще се възползвам от нея. Надявам се да стане достоен конкурент на американския боклук и да секне глобалния му монопол.
  • 8 Jack Bauer

    15 5 Отговор
    Браузерът на Xiaomi стана отвратителен, на екрана повече предложения и реклами отколкото място за това което ми трябва наистина.
  • 9 Гост

    24 2 Отговор
    БРАВО ! време беше !
  • 10 Добърден

    15 2 Отговор
    Когато и овцете на американския континент се осъзнаят как ги ебават с монопола на мобилните им оператори (а това ще е скоро) ще има големи промени.
  • 11 Стоил

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Oppo":

    И аз искам да видя какво ще се получи с тази нова система и смятам, че е добре да има алтернатива. За да сме обективни обаче, трябва да се отбележи, че самите Google няма защо да ги мразим, те нямат вина за ситуацията - просто са американска компания и трябва да спазват рестрикциите, нямат избор.

    Коментиран от #12, #13

  • 12 Коmapak

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "Стоил":

    Преди време изтрих гугъл хрома от лаптопа си. Цели два месеца ме атакуване, неизвестно как, за да ме агитира да го инсталирам пак. Изтрих го и от телефона си, но оплаквания няма. За всички, които искат да са относително независими, предлагам опера. Има и други търсачки. Проверете за яндекс и уран. Не са точно монополист гугъл, но в момента който китайците са готови с алтернатива на андроид и него ще сменя! 😊
  • 13 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "Стоил":

    Ако си разкараш google services от телефона и о чудо - батерията рязко почва да държи с ден повече.