Last news in Fakti

18 Февруари, 2020 11:19 2 380 10

Руските навигации ще предупреждават за "черен лед"

  • глонасс-
  • навигация-
  • автомобили-
  • черен лед
Руските навигации ще предупреждават за "черен лед" - 1

Има едно явление, наречено "черен лед" за което сме ви разказвали много, но сега пак ще спрем вниманието ви на него. Черният лед се образува на суха настилка от разликата в температурата на въздуха и асфалта. Получава се невидимо ледено покритие, което е изключително опасно. Именно за такава ще предупреждават руските навигационни системи ГЛОНАСС.

Навигаторът ще предупреждава шофьорите, че предстои участък с възможен "черен лед". Услугата ще е налична от 2022 година, но в момента в пилотен режим услугата може да бъде тествана в Москва. В момента разработчиците разглеждат две възможности: разработване на ново приложение или интегриране на данни в съществуващи програми, като например Yandex.

Според руските специалисти услугата, която предлага намаляване на скоростта на входа на опасен участък от пътя, ще бъде полезна както за начинаещи, така и за опитни автомобилисти. Но отбелязват, че разработването му от нулата е твърде скъпо.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гост

    3 0 Отговор
    А в България кога?
  • 3 майстора

    6 13 Отговор
    Като ги знам какви "инжинери" са вероятно ще предупреждава 30мин след като си се пребил ...демек по-скоро ще констатира

    Коментиран от #9, #10

  • 4 Кракра

    2 12 Отговор
    На моята дърта таратайка от 2003-а година навигацията предупреждава за опасност от черен лед. Мужиците пак откриха топлата вода

    Коментиран от #7

  • 5 Аха

    4 2 Отговор
    А не могат ли направо та отидат да насолят мястото?
  • 6 Ами

    5 11 Отговор
    Ще предупреждават ли руските навигации за кражби на олигарси ,и кога!???Славянската пасмина си остава крадлива и убива!
  • 7 Та остави тези песни любовни

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Кракра":

    Тя и моята таратайка от 2006 имаше всички асана-муку- ру предуреждения и системи за безопасност , и чисто нови зимни гуми , но на моста на Сарафово една година се нанизахме 25-30 автомобила , без значение от цвят и марка. Полицаите вървяха , като се държаха за колите , не можеше да се ходи .
  • 8 мани мани

    2 1 Отговор
    няма такива руски навигации! има китайски и южнокорейски! т'ва е!
  • 9 Здрасти

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "майстора":

    Незнам от каде черпиш информация за това какви инженери са Руснаците, но само ще ти кажа, че великите американци и продължават да купуват ракетни двигатели от тях. По тяхна информация (сащ) до 2030г нямат друга възможност!
  • 10 инженерче

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "майстора":

    В България работи водещ руски разработчик на технологии за изкуствен интелект. Над 100 българи пишат код за тях - разработват се алгоритми за оптично и лидар/радарно разпознаване на образи, обекти, терен и т.н. и т.н. Иначе можете да пишете колкото си искате мантри за ютии, чайници и москвичи.