Last news in Fakti

18 Февруари, 2020 12:11 11 859 5

Лъжат ли от Samsung за екрана на Galaxy Z Flip (ВИДЕО)

  • samsung-
  • galaxy-
  • z flip-
  • екран-
  • стъкло-
  • прастмаса
Лъжат ли от Samsung за екрана на Galaxy Z Flip (ВИДЕО) - 1

Сгъваемите мобилни телефони на Samsung, носещи обозначението Galaxy Z Flip са от съвсем скоро на пазара, но от първия ден са подробно изучавани в многобройни тестове и опити.

Известният блогър Зак Нилсън, който традиционно чупи устройствата при тестване за издръжливост, не пренебрегна и принципно новия дизайн на корейските сгъваеми смартфони.

По време на тестовете блогърът намери известно разминаване в обявените от Samsung технически спецификации и реалностите в дизайна, най-вече на покритието на огъващия се капак на Galaxy Z Flip.

Ентусиастът с изненада установи, че стъкленият капак на екрана, обявен за едно от основните предимства на смартфона, се драска с материал с твърдост 2 по скалата на Mohs. Стандартният смартфон със стъклен екран може да бъде надраскан само с предмет с твърдост от 6 до 7.

Екранът Galaxy Z Flip може да се повреди дори и с нокът. По време на представянето на Galaxy Z Flip, разработчиците на Samsung представиха покритието от свръхтънко стъкло Ultra Thin Glass, като едно от най-забележителните предимства на смартфона, гарантирайки дълготрайността и здравината на устройството.

Въз основа на резултатите от тестовете, Нилсън заключи, че Samsung е подвел потребителите. Всъщност Galaxy Z Flip разполага с пластмасово покритие, което не се различава от първия сгъваем модел Galaxy Fold.

Pредставители на Samsung коментираха заключението на блогъра и казаха, че екранът на Galaxy Z Flip е защитен от собствено ултратънко стъкло (UTG), което се използва само в това устройство и не се използва в други смартфони на Galaxy.

Освен това беше посочено, че както при Galaxy Fold, върху покритието на модела Z Flip е нанесен допълнителен защитен полимерен слой. По този начин Samsung даде да се разбере, че щетите, които Nielson показва, могат да се появят само върху най-горния полимерен защитен слой.

Зак Нилсън смята, че компанията не е използвала чисто стъкло, а хибриден полимерен материал, взаимосвързан с микроскопични стъклени чипове. Въпреки лекото увреждане на повърхността, като цяло смартфонът премина теста за издръжливост. Вижте го.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ганио

    7 7 Отговор
    Пак ли тия боклучливи сеймшити
  • 2 Факт

    16 0 Отговор
    Телефон за 3 хиляди лева.
  • 3 тоест

    7 6 Отговор
    Какво има да лъжат хората, кой умник пък е повярвал, че стъкло се огъва.
  • 4 друм

    1 0 Отговор
    Луд но аз съм със хуавеи
  • 5 Бивш собственик на Флип зета

    0 0 Отговор
    Магнита е толкова силен, че като го допра до изхода на зарядното на Мака лаптопа изключва. И никой не говори за това, че не трябва да се държи близо до кредитни карти, защото ги прецаква.