Last news in Fakti

30 Юли, 2012 11:32 10 027 18

Проблеми с безопасността за автомобилите Hyundai

  • hyundai-
  • santa fe-
  • sonata

 

Южнокорейският автомобилен производител Hyundai Motor Co официално обяви, че отзовава 200 000 автомобила заради проблем с въздушните възглавници. Най-сериозни дефекти отчита модела Santa Fe, производство 2007 - 2009 година, като проблемът засяга и Sonata, от която са отзовани 22 500 коли.
 
При тези модели се проявява дефект в един от сензорите, който отговаря за определяне на масата и габаритите на пасажера, седящ до водача. По-конкретно става дума за това, че ако пасажерът до водача е с тегло под 60 килограма е възможно своеволно отваряне на еърбега.
 
По време на движение това може да доведе до сериозна колизия. Именно поради този причина специалистите определят проблема като сериозен. От корейската компания официално заявиха, че вече имат 16 жалби за подобни дефекти, но след мащабната акция ще отстранят проблема.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марто

    2 9 Отговор
    Не се изненадвам, Хюндай са много скапани коли, които като си ги купиш и си остават вечно твои.

    Коментиран от #3

  • 2 Бай Гън

    5 0 Отговор
    Абе не че другите са по-цвете.И най-добрите си отзовават колите за ремонт.Лошото е че някои се правят на ударени и не искат да си признаят грешките.А относно Хюндая не са чак толкова лоши.
  • 3 Mihaylov

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Марто":

    @1 Ти каква кола имаш?Аз карам чисто нов Хюндай и мога да ти кажа,че изобщо не са лоши коли-ти по кво съдип,че са такива?И изобщо каявал ли си се в нова кола или на село с каруцата от вкъщи до нивата и обратно?

    Коментиран от #7

  • 4 sese

    1 2 Отговор
    правси боклуци корейски
  • 5 Veso

    1 1 Отговор
    Mihaylov е прав тия дето карате коли по стари от вас как знаете какви коли за Хюндай, аз съм супер доволен от Грандиора, пък със баварци от 91 да не се обаждат (sese) :)
  • 6 димитър пенчев

    0 0 Отговор
    absoliute kaputen
  • 7 Дидката

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Mihaylov":

    Като си купиш чисто нов Мерцедес от същият клас като Хюндая,тогава изказвай мнение дали колата е хубава..

    Коментиран от #8

  • 8 Димитър Михайлов

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Дидката":

    На този етап не мога да си купя нов мерцедес и за това си купих Хюндай.Може би след година две ще си купя и нов мерцедес,но предпочетох нова кола от това да си купувам втора ръка,защото тук където живея просто ти е бедна фантазията за какви цени става въпрос като тръгнеш по майстори.Затова докато е в гаранция ще я търкалям-като изтече за продан.А и не знам за мерц-а колко ще ми струва със всичко,което имам като екстри-може да е хюндай,но си има всичко-навигация,блуутуд,телефон,тракшън контрол и още една камара неща.Всеки си има глава и си преценява кое му е изгодно-тук е изгодно да караш нова кола.Пък дали е мерцедес или хюндай-на всеки според джоба.....аиде със здраве на всички Ви с новите мерцедеси.....
  • 9 МБ

    0 0 Отговор
    Михайлов никои не казва че "изобщо не са лоши коли" а че не са добри относно мерцедес и бмв не знам но не съм видял президент в хюндай

    Коментиран от #10

  • 10 Димитър Михайлов

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "МБ":

    Ами много ясно че са в пъти по-добри от хюндай-аз не го оспорвам. Казвам само,че не са лоши коли!!!! Има разлика между двете неща мисля???
  • 11 Dian.Kondev

    0 1 Отговор
    Имам Соната от 2007ма,разкошна е колата,много здрава,надеждна,с всички екстри.Това ми е 6-ти поред Хюндай,много доволен съм от тая марка.

    Коментиран от #18

  • 12 Блумквист

    0 1 Отговор
    Абе , колко струва нов Хюндай Соната и колко аналог на Мерцедес, или ти парите ги береш от дървото на село???
  • 13 Блумквист

    0 1 Отговор
    Това до коментар 7
  • 14 Бай Пешо

    0 1 Отговор
    Кондев от колко години караш тея хюндаи бре човек! Не мислиш ли, че доста често ги сменяш!
  • 15 георги

    0 0 Отговор
    Карам такъв автомобил и ще си купя пак същият джип, много съм доволен, въобще не се замисляйте. Написаното е само една платена провокация.....
  • 16 георги

    0 0 Отговор
    /продължение/Джипа ми е с ДКН - ТХ 6226 не крия, на 62000 км. в момента и не се продава....
  • 17 Аз.

    0 0 Отговор
    И това не важи за Европа, защото на Стария континент въздушната възглавница за пътника по закон трябва да се изключва с ключа само (както всички знаем- заради детските столчета) и тоя проблем засяга само Хюндаите в САЩ. ;) Айде по живо по здраво, 4-та година търкалям новото (е,вече не чак толкова ново) Санта Фе и съм страшно доволен. Нито Митсубиши Аутлендър, нито някой от другите СУВ-е със 7 места в тоя клас може да му се намаже на малкия пръст. Струваше ми 66 000лв, взех си ДДС-то и мисля, че няма по-добро за тея пари в този клас.
  • 18 Еминем Фен

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Dian.Kondev":

    Shtoto ne si imal druga marka nqmash baza za sravnenie. Kupi si nemska premium marka nezavisimo dali Audi,BMW ili mercedes shte ostanesh v puti po dovolen ot kolkodo ot H.IDAI