Last news in Fakti

7 Март, 2020 11:30 2 704 5

Задава се първият смартфон на Microsoft, вървящ на Andriod

  • android-
  • microsoft-
  • смартфон

Първоначално се очакваше Microsoft да представи смартфона си с два екрана Surface Duo в края на годината. Оказва се обаче, че софтуерният гигант иска да го пусне на пазара възможно най-скоро, съобщи Softpedia. Surface Duo е и първият смартфон на Microsoft, който ще работи с Android.

Скорошен доклад сочи, че устройството може да бъде обявено още през пролетта заедно с Surface Go 2 и Surface Book 3, като продажбите вероятно ще започнат през лятото. Времето изглежда правилно от стратегическа гледна точка, особено ако се вземат предвид спецификациите на Surface Duo.

Устройството ще се предлага с процесор Qualcomm Snapdragon 855, 6 GB RAM памет и 64 GB памет за базовия си модел. Независимо от конфигурацията обаче смартфонът няма да поддържа 5G. Това означава, че Surface Duo ще стартира без функцията в момент, в който всички компании на пазара се стремят да я интегрират. Това би дало на мнозина повод да критикуват Microsoft.

За сравнение Samsung пусна първите си 5G смартфони миналата година. Предвижда се Apple да представи функцията в новата генерация на устройствата си през есента. Може би точно за да избегне сравнение със следващото поколение iPhone, Microsoft иска да пусне Surface Duo през лятото.

Освен това изглежда, че софтуерният гигант малко или много е завършил разработката на устройството с два екрана. Очаква се Microsoft да финализира софтуерната подготовка на смартфона до април. Surface Duo ще стартира с Android 10, преди Google да обяви следващата версия на операционната система.

Информация за цените и подробностите за пълната наличност засега не са публични, но с наближаването на представянето на смартфона те ще бъдат споделени. Surface Duo ще стартира в ограничени количества, така че най-вероятно Microsoft ще позволи само на разработчици и ентусиасти да го закупят, се казва още в доклада.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Айде Ганьо

    13 0 Отговор
    Кифли,батки,плеймейтки и разни подобни утайки ще направят опашки пред офисите за бързи заеми щом модела бъде пуснат тук.Дано цената му е достатъчно висока за да гладуват докато го изплащат.
  • 2 А бе

    4 6 Отговор
    Това ми звучи като Лада с двигател на Рено. Франкенщайн. Или е по-скоро фалшива новина.

    Коментиран от #3

  • 3 Random

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "А бе":

    Тоя франкенщайн е в производство между другото. Веста и Хрей с вариатор са с HR16DE, познат и под името H4M. Вече 1.6 механика и 1.8 са си руски двигатели.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 айфон

    0 1 Отговор
    На майкрософт телефоните от доста време са на андроид