Last news in Fakti

15 Март, 2020 11:30 4 092 12

Huawei Y6 спаси живота на жена

  • android-
  • huawei-
  • iphone

Заглавия като "животоспасяваща технология" все още се появяват от време на време, но този път не става дума за Apple Watch, който е помогнал за откриването на сериозни сърдечни проблеми, а за устройство на Android, позволило на пострадала жена да оцелее, съобщава The Sun.

Според таблоида бившата потребителка на iPhone Бет МакДермот претърпяла нараняване на главата, вследствие на което е изпаднала в безсъзнание за около три дни. Когато се събудила, поради рабдомиолиза (мускулно увреждане), тя не е могла да помръдне краката си, така че единственият ѝ избор бил да вдигне телефона, за да се обади на бърза помощ. Huawei Y6, който тя закупила наскоро, все още имал 50% батерия, като по този начин ѝ позволил да извика линейка.

Интересното е, че тя всъщност е сменила предишния си телефон - iPhone, само дни преди инцидента. Причината за това била "мъртва" батерия, която изисквала зарареждане четири пъти дневно. "Не очаквах смартфонът да работи, но той все още имаше 50% батерия. Не можех да повярвам, че е издържал толкова дълго. Не бих била жива, ако не беше този телефон", обясни МакДермот.

Разбира се, това не означава, че непременно смартфонът на Android е по-добър от iPhone, когато става въпрос за живота на батерията. Жената казва, че е използвала iPhone 6, който дебютира през 2014-а, така че почти всяко ново устройство би било по-издържливо в това отношение.

Освен това смартфонът вече не поддържа новите актуализации на операционната система на Apple. Най-старото устройство, на което iOS 13 върви, е iPhone 6s.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госта

    8 10 Отговор
    Скрита реклама!
  • 2 Ей авторчето

    18 3 Отговор
    тази новина е от сряда!Аматьори Вие ако сте журналисти в тоя сайт аз съм трамвай. Аман от преписвачи
  • 3 no name no face no number

    23 10 Отговор
    Хуявей е супер телефон ябълката може само да му дува. Китай дъ бест!

    Коментиран от #11

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 гост

    16 4 Отговор
    Ами не е точно, защото и аз ги ползвам и действително държи батерията им. Вече 5г. позлвам един, който нито е много бърз, нито е с много памет, но държи 4 дни и е надежден. Айфон може да е добър в технологично отношение, но какво от това като изисква зареждане всеки ден? Повечето скъпи телефони за над 1000лв не издържат два дни, което е абсурдно, никой не иска да карат по две седмици, ама какво като има памет след като ти угасне? Има ли смисъл от това?
  • 6 Бачо Киро

    11 4 Отговор
    Айде, айде, не означавало непременно ... Айфонистите винаги ги познаваш по зарядното с което обикалят ...
  • 7 БАТЕ НЕЦИ

    3 6 Отговор
    ИМАМ САМСУНГ s 2 И ОЩЕ СИ КАРАМ С НЕГО.С КАКВО НОВИТЕ СА ПО-ДОБРИ? ВСЕ ПАК ОСНОВНОТО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ Е ДА СЕ ОБАЖДАШ.

    Коментиран от #8

  • 8 Да прав си

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "БАТЕ НЕЦИ":

    Ако само се обаждаш, можеш да си караш със стар Алкател! За какво ти е смартфон?
  • 9 БАТЕ НЕЦИ

    2 1 Отговор
    ЗА СНИМКИ ИМА ФОТОАПАРАТ,ЗА ИНТЕРНЕТ-ТАБЛЕТ.ТАКА ЗНАМ АЗ.СТАРАТА ГЕНЕРАЦИЯ.
  • 10 Random

    2 2 Отговор
    Глупости
  • 11 Дългия

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "no name no face no number":

    Добави също и ,,no brain " ... ,и портрета ти ще стане пълен....
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.