Last news in Fakti

23 Март, 2020 15:10 4 990 4

Онлайн тест изчислява риска от смърт от коронавирус

  • коронавирус-
  • covid-19-
  • тест

Ентусиасти пуснаха сайт, на който всеки може да провери шансовете си да преживее епидемията от COVID-19. На страницата CoronaDon’tPanic! има калкулатор, който изчислява риска от смъртен изход в зависимост от пола, възрастта, здравословното състояние и държавата.

"Този сайт има за цел да противодейства на паниката от заразата", отбелязват създателите на онлайн теста. Изчисленията показват, че рискът 40-годишен българин без хронични заболявания да почине от коронавирус е 0.3361% - приблизително колкото от увреждания вследствие системна злоупотреба с алкохол.

Неотдавна шегаджии пуснаха онлайн калкулатор, който изчислява за колко време ще стигнат запасите от тоалетна хартия. Рискът да се наложи да се използват примитивни методи като хигиенизиране с помощта на вода се изчислява чрез параметри като количество на ролките, честота на посещенията в клозета по голяма нужда, продължителност на карантината, брой на хората в домакинството и т.н.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Johansson

    3 0 Отговор
    Скоро и такава игра ще има.
  • 2 Йозеф

    3 1 Отговор
    Айде юруш на кликбейта!
  • 3 Даго Ега

    2 0 Отговор
    Значи е по- хигиенично да си омажеш задника с тоалетна хартия, отколкото да се измиеш!?
  • 4 тодор

    0 0 Отговор
    леле