Last news in Fakti

9 Април, 2020 10:37 1 316 3

Автономните превозни средства помагат в борбата с вируса (ВИДЕО)

  • автономни коли-
  • сащ-
  • коронавирус
Автономните  превозни средства помагат в борбата с вируса (ВИДЕО) - 1

Технологията на безпилотните превозни средства все още е несъвършена. Съществуващите превозни средства без водач обаче вече помагат на човечеството в борбата срещу коронавируса.

Така в САЩ в една от болниците във Флорида се появиха безпилотни превозни средства, които се движат между болничните сгради. По този начин медицинският персонал свежда до минимум контакта помежду си. Вярно е, има един малък нюанс - автономните совалки не пътуват сами. Те винаги са придружени от друг автомобил, в който се намира водачът.

Но в същото време именно от Съединените щати идват тревожни сигнали, които показват, че развитието на безпилотната технология може да се забави. Например, един от лидерите в тази посока, компанията Zoox, уволни почти всички свои служители миналата седмица, в това число инженерите, които контролираха автомобилите по време на тестове.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джурасик-парк.

    3 2 Отговор
    Колкото и да се правят на велики и модерни ще мрът яко .
  • 2 Гений Гениев Генев.

    3 1 Отговор
    Аз пък съм конструирал автономен подвижен крематориум без персонал който ще може да обикаля по улиците и сам да събира мъртвите и да ги гори в момента преговарям за цената на патента с американците малко се ослушват и дърпат но пак ще дойдат на моята цена.
  • 3 куку руку ку

    3 0 Отговор
    Чакайте малко, нали уж не било необходимо да се предава от човек на човек. Кихнал един в колата, докато товари нещо, в другия край на болницата някой пипнал, а после си потъркал окото и ...
    Нали така говореха, че се предавал?