19 Април, 2020 11:30 6 018 19

Samsung намалява производството на смартфони с над 50%

  • samsung-
  • смартфони-
  • производство

Samsung реши да намали производството на смартфони с повече от 50 процента за един пълен месец, според актуален доклад. Мярката ще бъде отменена по-късно през май, предаде Softpedia.

Причината за това решение въобще не е сложна. Имайки предвид, че продажбите на южнокорейските смартфони са намалели значително през последните няколко месеца, както и че от фабриките на Samsung излизат повече устройства, отколкото се продават, то редуцирането на производството е единствения логичен път.

Доклад от The Elec показва, че технологичният гигант иска да произведе само 10 милиона телефона този месец, като нормалният производствен капацитет на компанията възлиза на 25 милиона устройства.

Освен това, Samsung има непродадени смартфони, които също могат да отговорят на търсенето, което южнокорейците очакват да се увеличи най-рано през май. Дотогава фабриките ще работят с намалена скорост.

„Samsung планира да върне нормалния обем на производство през май, след като заводите в Индия и Бразилия се нормализират. Въпреки това, може да отнеме повече време, докато търсенето на устройствата на технологичния гигант достигне нивото си от преди пандемията”, добавят източници, запознати с плановете на компанията.

Продажбите на смартфони вече се възстановяват на определени пазари, като по неофициални данни за последния месец Apple е отчел над 400% ръст в Китай.

Междувременно Samsung все още иска да пусне Galaxy Note 20 през август, както бе планирано първоначално, въпреки че компанията най-вероятно ще избере да представи устройството онлайн.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гого

    20 1 Отговор
    Ще се ядат телефони.
  • 2 Техник

    20 14 Отговор
    S20+ Е трошка с 10 gb рам която след 3-4 месеца започва за загравя като тиган
  • 3 Фалират и скоро

    30 2 Отговор
    Ще произвеждат мотики чирпански образец.Глупаво телефонче за 2000 лева алоооооо
  • 4 Townboy

    35 5 Отговор
    Самсунг до А40! Повече от 400 лв за телефон е разхищение при положение че и тези от 3000 лева изкарват максимум три години.

    Коментиран от #6, #8

  • 5 Последния софиянец

    30 10 Отговор
    Китайците ги разбиха и унищожиха. Китайските са по добри и по евтини.
  • 6 Гюнай

    13 6 Отговор

    До коментар #4 от "Townboy":

    Точно! В момента почти всички телефони снимат много добре за нуждите на човек. Телефон с 4 ГБ рам , 128 ГБ място и да кажем 5 Г свързаност са напълно достатъчни за 95% от хората за минимум 4 години напред.
  • 7 Хандро

    12 4 Отговор
    Каква е разликата между Самсунг, Хуавей и Голдстар, след като всички вървят с Андроид? та това си е Гугъл телефон.

    Коментиран от #19

  • 8 $399

    4 38 Отговор

    До коментар #4 от "Townboy":

    Телефоните н Епъл са практически вечни.

    Коментиран от #10

  • 9 Xiaomi mi mix ALPHA

    8 9 Отговор
    Няма да стигнат Xiaomi Mi Mix ALPHA
  • 10 Александър

    30 5 Отговор

    До коментар #8 от "$399":

    Не, потребителите на Ейпъл са практически най-големи баламурници, и вечни..')
  • 11 Nato

    10 14 Отговор
    Китайските шаомчета и хуйвейчета са най тъпите телефончета.Особенно шаомитата ги купуват само въшкарите,има две марки истински Samsung и Samsung.

    Коментиран от #13

  • 12 Георти

    3 0 Отговор
    Купих си samsung A70 заради ram6 gb оперативна памет Доволен съм от процесора бърз е но менюто му не ми харесва особено приложението галерия където по стари снимки ги забива някаде и като пускам обяви преди това трябва наново да ги търся и изтеглям И камерата не прави супер снимки Но по принцип съм доволен
  • 13 Вик

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Nato":

    Един колега си купуваше всяко галакси s, но се отказа и не е на твоето мнение. Сега е доволен
  • 14 Вагабонд

    6 6 Отговор
    От години ползвам само Samsung.Взимам си през 2 години.Преди ползвах серията S,но напоследък ползвам Note.Във момента съм със Samsung Note10+.Доста приятели спореха колко добри са китайските Xiaomi и Huawei. Реших да ги пробвам за по няколко дена...Доста има да наваксват докато стигнат нивото на Samsung.Другото което е,че единствено Note сериите на Samsung имат вградена писалка,без която вече не мога..Не ми сравнявате някакви китайски ментета,които дори не могат собствен дизайн да измислят и крадат където каквото видят и лъжат хората,че като си купят за 400лв. що годе добре изглеждащ телефон,пълен с евтина технология..100мегапикселови камера които правят далеч по-лоши снимки от 12mpx на Samsung..Във това отношение единствено Huawei могат да се конкурират и то благодарение на Leica която спасиха от банкрут..ВСИЧКО КИТАЙСКО Е МЕНТЕ,ДОРИ И ОРИГИНАЛИТЕ🤣😂🤣

    Коментиран от #17

  • 15 type-R

    2 0 Отговор
    4000 лв за електронен боклук, кво искаш.....
  • 16 1234578

    0 1 Отговор
    Ако намалят цените наполовина, примерно като разберат, че телефон и супер фотоапарат са различни неща. И не е нужно да се съвместяват в едно устройство. 12 МП и 4К видео са напълно достстъчни в 95% от случаите. За останалите 5% има супер фотоспарати и камери.
    И също така се откажат от тъпите им извити по-скъпи дисплей във високия клас/S/. Samsung може и да си запазят пазарната позиция на лидер.

    Или поне като пуснат поне един "евтин" S модел с нормален неизвит дисплей и единични задна/12МП/ и предна камери. Единствено от OLED дисплея, мощния процесор и повечето памет не бих се отказал. "Супер"; фотото е излишно според мен. Съвремен вариант на S6 или обикновеният неизвит S7.
  • 17 Oneplus

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Вагабонд":

    Повечето части са едни и същи.Ама явно и ти си от заблудените .Дори самсунга в европа с тоя ексинос е доста по-слаб от китайската конкуренция.1300$ за гсм самсунг с20 ултра, трябва да си слабоумен ,грее като печка и дори с тея 108 мп прави адски тъмни снимки.
  • 18 ттт

    1 0 Отговор
    Мамка му и HUAWEI, ще фалира всичката конкуренция.
  • 19 Все едно да кажеш

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Хандро":

    Няма разлика между S-Klasse и Фолксваген Лупо, и двете са бензинови коли.