Last news in Fakti

12 Май, 2020 16:58 2 307 11

Huawei пуска автомобилен 5G интернет

  • huawei-
  • 5g

Китайският технологичен гигант Huawei обяви, че започва производство на комуникационен хардуер от пето поколение за автомобилната индустрия. Модулът MH5000 е базиран на чипа Balong 5000 5G и ще послужи за изграждането на първата в света 5G-екосистема за връзка между превозни средства и инфраструктура, съобщава Reuters.

Huawei няма да изгражда новата екосистема самостоятелно, а ще си партнира с най-големите производители на автомобил в Китай като FAW, Changan, SAIC, GAC, BAIC, BYD, Great Wall, Geely и Chery. Компаниите ще разработват съвместно нови модели с 5G-оборудване, което ще им позволи да обменят помежду си огромни масиви от информация и да получават данни от инфраструктурата.

Мрежите от пето поколение се смятат за ключов фактор в развитието на автономните превозни средства. До края на годината Geely ще изстреля в ниска околоземна орбита два собствени спътника, които ще положат основите на собствена китайска спътникова система за навигация на безпилотни автомобили с точност 1 см.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Прав чеп

    7 6 Отговор
    Ако някой успее да снима една, само една лястовица в София, ще го черпя каквото пожелае!

    Коментиран от #2, #5

  • 2 Шмекер

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Прав чеп":

    Няма ги и врабчетата ги няма, но има гларуси.

    Коментиран от #6

  • 3 Врабче

    5 0 Отговор
    Има доста врабчета, но да лястовица не съм виждал скоро
  • 4 Димов

    1 1 Отговор
    Микровълнова на колела. И пиленцата ще се набутат в нея, че и ред ще чакат. Нали пиленцата и без това нямат мозък - тяхната нервна система май беше мрежеста или ганглиева...... Не помня вече.
  • 5 Димов

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Прав чеп":

    И в нашия град няма лястовици т.г. На село видях, ама тука няма. Ти да видиш, какво става с пчелите. Но там проблемите идват от много места. Май липсата на пчели ще е по-голяма и по-скорошна екологична катастрофа от петролната. Но електрофилите едно си знаят, едно си баят.

    Коментиран от #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 пчелар

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "Димов":

    Пчелите измират от отровите с които пръскат земеделците та нищо общо няма с 5g мрежа

    Коментиран от #10

  • 9 овчар

    3 0 Отговор
    Защо не измират птици в други държави ? Я погледнете какво правят земеделските евросубсидирани производители, каква лакомия ги гони и ръсят с всякакви отрови. веднага да им се отрежат субсидиите Мразя ги

    Коментиран от #11

  • 10 Димов

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "пчелар":

    Нали казах, че там проблемите са от много места? Обърнах внимание на проблема с пчелите, защото за мен е доста сериозен. И не съм убеден, че високите честоти не им вредят. Но определено пръскането е причина за масовия пчелен геноцид, покровителстван на правителствено ниво.
  • 11 Димов

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "овчар":

    Цели ята птици измират и в други държави. Просто не си чел.