17 Юни, 2020 14:32 2 420 9

Рециклирани материали в новите "пежа"

  • peugeot-
  • psa-
  • рециклиране

Автомобилите могат да окажат положителен ефект върху околната среда чрез използването на природни ресурси и чрез рециклиране на излезли от употреба коли

Рециклирани материали в новите "пежа" - 1

Рециклирането на автомобили ще бъде сериозно предизвикателство пред автомобилната индустрия в следващите години. PSA Group пое ангажимент да оптимизира използването на ресурси, като интегрират зелени или рециклирани материали в произвежданите от тях превозни средства, за да подпомогнат рециклирането и да намалят екологичния отпечатък. 

До 2060 г. ще има десет милиарда жители на планетата. Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) прогнозира, че използването на суровини ще се удвои, за да отговори на растежа, упражнявайки два пъти по-голям натиск върху околната среда.

А автомобилите могат да окажат ефект върху околната среда чрез използването на природни ресурси и чрез рециклиране на излезли от употреба коли (рециклиране на автомобили за скрап). И много производители обръщат внимание на това.

За да намалят риска от зависимост и да контролират производствените разходи, производителите на автомобили трябва да намерят решения за: 

•    използване на материали от отговорна верига за доставки (зачитане на правата на човека, околната среда и етиката);
•    отговорно третиране на продукти в края на експлоaтационния им живот (по-специално превозни средства и батерии за електрически превозни средства) ;
•    използване на материали, съвместими с кръговата икономика и концентриране в две области: необходимостта от възстановяване и рециклиране на превозни средства в края на експлоaтационния им живот и рециклиране на материали, които стават все по-оскъдни;
•    използване на по-малко природни ресурси, които поскъпват, тъй като са на изчерпване;
•    елиминиране на опасните вещества, обект на регулации.

•    В резултат на съвместни програми новите 208 и 2008 на Peugeot имат споделено използване на рециклирани и естествени материали. Те съдържат  средно съответно 30% и 31% рециклирани и естествени материали, включени в приблизително 40 части, като сред тях са:

    Употребата на естествени конопени влакна за армировките на таблото.
    Употребата на рециклиран полипропилен на спойлерите (въздух под пода, под резервоара, въздушната възглавница, предни / задни калници) и в предните / задните брони.
    Употребата на рециклиран полиамид в главините и всмукателния колектор, както и във вентилаторния агрегат. 

•    Моделът 508 съдържа средно 31% рециклирани и естествено срещащи се материали. Около 80 полимерни части включват рециклирани материали и материали от естествен произход. Сред забележителните приложения в PEUGEOT 508 могат да се отбележат:

    използването на естествени конопени влакна в каналите за размразяване на предното стъкло, 
    употреба на рециклиран полипропилен в спойлерите или устройството за съхранение на резервни колела.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 За скрап само стават

    7 16 Отговор
    Пълни боклуци са и новите и старите пежа

    Коментиран от #2

  • 2 сектант

    15 10 Отговор

    До коментар #1 от "За скрап само стават":

    познавам приятели с пежа купени нови на 10 години на по 300 000 километра 308ци и 208ци и сега внимателно чети - С А М О К О Н С У М А Т И В И

    Коментиран от #3, #5, #6, #7

  • 3 Анонимен

    14 4 Отговор

    До коментар #2 от "сектант":

    Сега внимателно чети разпределителните валове са от тръба 2 мм. Двигателят е консуматив.
  • 4 турбо

    12 3 Отговор
    Основния материал е рециклирана тоалетна хартия
  • 5 Хаха

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "сектант":

    Да , само тоалетна хартия. Защото е все о*ран
  • 6 ФИАТА

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "сектант":

    РЕЦИКЛАЖА ЗА ДВИГАТЕЛИ ЛИ ГО ПОЛЗВАТ? ТЪЙ ДЕ МНОГО БЪРЖЕ ИЗДЪХВАТ НА 150 000 КИЛОМЕТРА ИМА НЯМА. ТО ВЪВ ВСИЧКИ КОЛИ МЕЧЕ Е ТАКА.
  • 7 0000

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "сектант":

    Ти специално много си се пре...л с тая имитация на рено клио.сега чети внимателно:нямам клиент ,който е имал френска или италианска кола и да е повторил

    Коментиран от #8

  • 8 11111

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "0000":

    не е повторил щото е идвал при тебе за ремонт, ама така ще е от бивши майстори на Лада и Москвич кво да очакваме
  • 9 За средната класа

    1 0 Отговор
    от рециклирани материали, а бентли, ролс ройс , S класа и майбах от слонова кост, крокодили, вилуа, викуна, саблена, чинчила, линкс, хермелин и тем подобни за гъзария ... напук на природозащитниците