Last news in Fakti

30 Юни, 2020 16:31 3 192 6

Нова мултимедия за три от моделите на Skoda

  • skoda-
  • mib3-
  • laura-
  • информационно-развлекателна система-
  • мултимедия

Три от моделите на Skoda получиха модерна информационно-развлекателна система с гласов помощник Laura и възможност за зареждане на профила на водача от облачно хранилище. Освен на новата Octavia Modular Infotainment Matrix (MIB3) вече ще се монтира и на Superb, Karoq и Kodiaq.

Мултимедията MIB3 е достъпна в три версии - базовата Bolero, навигационната Amundsen и върховата Columbus. Всички те са с вградена SIM-карта, която позволява обновяването на софтуера и картите "по въздуха".

Нова мултимедия за три от моделите на Skoda

MIB3 поддържа Android Auto, Apple CarPlay, MirrorLink и фирмените приложения на Skoda. Гласовият асистент Laura разбира 15 езика и умее да анализира проста реч на чешки, английски, немски, френски, италиански и испански.

Нова мултимедия за три от моделите на Skoda

С въвеждането на новата мултимедия портовете USB-A на централната конзола отстъпват място на по-модерните USB-С. Предвиден е и още един опционален порт за захранване на видеорегистратор, който може да се монтира до вътрешното огледало.

Главната новост в MIB3 обаче си остава възможността за запазване на персоналните настройки в "облак". Бордовата система позволява за бъдат съхранени до 14 основни плюс един временен профил, достъп до които може да се получи от всяка Skoda с достъп до услугата Skoda Connect. Данните за положението на огледалата, работата на климатика, осветлението и виртуалния приборен панел се пазят на отделен сървър и се синхронизират постоянно.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чочко

    5 6 Отговор
    Бе тая кола с музика ли върви? То, аслъ друго в нея няма
  • 2 сектант

    12 3 Отговор
    Ужасно много ГОТ ми става като някой със Ауди или БМВ, което извадено от разкопките Скаптопара за 2000 лева на реални 130 000 км пали6 и кара6 гледа дъстъра ми и го коментира понеже съм извадил паари за 20 боклука като неговата тоалетна. Приятно ми става, някакси.

    Коментиран от #4

  • 3 Фау Ве

    17 0 Отговор
    то е ясно, че ще коментират тия с 20+ годишните кошници, дето още си мислят, че карат БЙе Им ВЙе или ХаЛди, а не тия дето вадят 200 бона кеш да си купят съответните нови модели. Злобари и комплексари - бол. Гледам по улиците доста с нови Шкоди се обзаведоха, сигурно са големи будали да дават 30 бона и нагоре вместо да вземат някоя тоталка от Горубляне, която се продава за "чисто нова" :lol:
  • 4 Деееба

    3 8 Отговор

    До коментар #2 от "сектант":

    Ми неко да ти става мога да ти кажа ме и аз карам такава 20г.кошница според теб ама ако седнем да броим екстрите само (за другото въобще не искам да говоря) ще излизе че най-новото при твоята румънска сапунерка ( между другото дето са те сапунисали само с нея за 20бона и отсека нататък започват да те бръснат ) са гумите и то ако си ги сменил ти с некоя хубавя марка.Та изобщо като гледам колко ти е акъла щом си дал толкова пари за такава талига изобщо не си струва да ти наливам повече.Ама и будали като теб са нужни нека да има.

    Коментиран от #5

  • 5 сектант

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Деееба":

    имах е39 комби фейслифтовата с пълни екстри и червена кожа и откакто се качих на дъстър за бмв не искам да чувам даже. имам жипиеси блутути и си слушам вътре милиони камиони и ми е кеф на душата

    Коментиран от #6

  • 6 Bmw ФЕН

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "сектант":

    Това твое изказване ме кара да смитам,че нещо не си наред въри се прегледай докато е рано още че работата върви на изкрейзване при теб.😂😂😂