Last news in Fakti

7 Юли, 2020 15:34 3 141 8

Ще се продава парфюм с аромат на... космос!

  • космос-
  • аромат-
  • парфюм

Космическите аромати приличат най-много на миризмата на бензин, специфични химикали и пот

Ще се продава парфюм с аромат на... космос! - 1

Има много нестандартни парфюми със специфични и недотам приятни миризми, но сега по рафтовете на парфюмериите ще се появи един  нов продукт с романтичното име Eau de Space, който представлява парфюм с аромат на... космос.

Проектът за набиране на средства за стартиране на производството се намира на сайта Kickstarter, където вече 7 600 потребители са внесли 323 хиляди долара (42 дни преди приключването на набирането на средства). Прави впечатление, че на пръв поглед абсурдният проект, е поръчан от НАСА и е предназначен за обучение на астронавти.

Преди това резултатите от работата в тази насока бяха класифицирани, но сега Omega Ingredients получи правото да пуска парфюми под марката Eau de Space, които се използват за космическата програма на НАСА за адаптиране на астронавти.

Проучванията показват, че ароматът на космоса не прилича много на миризмите, свързани с тези на земята. Според астронавтите, които са били в орбита, тези уникални, остри миризми нямат нищо общо със земните. Също така експертите обявиха постоянно желание на астронавтите отново да усетят необичайната миризма на космическото пространство.

Междувременно резултатите от Omega Ingredients показват, че космическите аромати приличат най-много на миризмата на бензин, специфични химикали и пот. Прави впечатление, че всеки астронавт по свой начин предава впечатления от миризмите. Пеги Уитсън, първата жена, която командва експедицията до МКС, ги определя като миришещи  на дим, а астронавтът Томас Джоунс - на сяра.

Така новият парфюм ще бъде най-необичайният от всички съществуващи парфюми, но съдейки по активното набиране на средства, той ще бъде доста успешен бизнес проект, използващ популярността на космическите теми. Вижте повече.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кака Наска Байконурова

    4 6 Отговор
    Земята е ПЛОСКА, космос не съшествува. Парфюмът най-вероятно Мъск сам го произвежда от коремните си газове.
  • 2 аркадаша

    4 1 Отговор
    На сяра...разбира се! А сярата както знаете е атрибут на Преизподнята!!!
  • 3 сексолог

    13 0 Отговор
    Нееее!Стига гупости!!!Свършиха ли се норманите парфюми....като например,,парфюм с мирис на вагината на Гуинет Полтроу"????

    Коментиран от #5

  • 4 Христо

    5 0 Отговор
    От утре ще къртя пари със собствена марка парфюм "Пръдня от Марс" !
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Бамзе

    4 0 Отговор
    Е тая статия вече изби рибата. Турайте скафандрите😁
  • 7 куку руку ку

    1 0 Отговор
    С аромат на космос? Демек, на спарен скафандър?
  • 8 JoJO

    2 0 Отговор
    Още утре, ще си брандирам един парфюм от пръдня. Същата ще бъде приготвена от много зеле, боб и люти чушки. И ще се казва Зболю Прафюмс