19 Юли, 2020 11:30 6 415 4

Facebook Messenger добавя споделяне на екрана за iPhone и Android - ето как става

  • facebook-
  • messenger-
  • видео чат-
  • споделяне на екран

Новата функция ви позволява да споделяте екрана си във видео разговори с до 8 души при Messenger и до 16 души при Messenger Rooms

Facebook Messenger добавя споделяне на екрана за iPhone и Android - ето как става - 1
Източник: Facebook

Чат платформата на Facebook - Messenger вече предлага функция за споделяне на екрана за мобилни устройства на iOS и Android, разширявайки възможностите на своите видео разговори. Това цели да подпомогне хората, които все още се социализират или работят от вкъщи поради коронавирусната пандемия. Добавянето на функция за споделяне на екрана както към видео разговорите в Messenger, така и към новото приложения за видео чат на Facebook - Messenger Rooms, позволява на технологичния гигант да се конкурира по-добре с популярни платформи като Zoom, Skype, Google Meet и Microsoft Teams. Това предаде CNET.

Новата функция ви позволява да споделяте екрана си във видео разговори с до 8 души при Messenger и до 16 души при Messenger Rooms. Тя се поддържа и през уеб браузър или десктоп приложение. Споделянето на екрана с до 50 участници - настоящият максимум в Messenger Rooms, предстои скоро, според публикация на Facebook.

"Функцията ви позволява да разглеждате снимките си, да сърфирате в социалните медии или да пазарувате заедно онлайн с приятели по-лесно от преди", обясняват от компанията. 

Споделянето на екрана вече е достъпно глобално в най-новите версии на Messenger за Android и iOS, десктоп приложения и уеб браузъри.

Как да споделим екрана на смартфона си чрез Messenger?

1.Отоворете приложението Messenger на своя смартфон

2.Стартирайте видео обаждане

3.Плъзнете нагоре лентата с инструменти, която се намира отдолу - при бутоните за затваряне и изключване на микрофона

4.От разширените опции натиснете "Share your screen"

Интерфейсът за видео чат ще се премести в горния десен ъгъл на телефона ви, така че все още ще можете да виждате приятелите си, докато им показвате какво има на вашия екран.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Един

    12 4 Отговор
    Трябва да си много загубен за да си инсталираш това нещо на телефона! Приложението има функция да включва микрофона когато си реши, за да записва какво говориш, та уж да ти предлага подходящи реклами. Също така ти записва постоянно локацията, разговорите и всичко до което се докопа!
  • 2 qwerty

    11 0 Отговор
    в новата iOS14 епъл вкарват един зелен/оранжер индинатор в дясно от селфи-камерата, който показва кога и какво ти включва микрофона. при половината приложения светва хахахах какви лични данни, какви 5 лева?
  • 3 Пак

    7 0 Отговор
    Шпионин ?
  • 4 без приложение

    1 0 Отговор
    аз нямам фейсбук на телефона нито някакви други социални апликации ксто Туитър например.