Last news in Fakti

3 Септември, 2020 13:15 6 286 14

Вземат книжката на пиян с електрическа тротинетка

  • електрическа тротинетка-
  • шофьорска книжка-
  • алкохол

Катаджии хванаха мъж да управлява пиян електрическа тротинетка в руския град Казан и настояват шофьорската му книжка да бъде отнета, въпреки че статутът но модните скутерчета все още не е уреден законово, съобщава "Вечерняя Казань". 54-годишният Дмитрий Хотухов твърди, че бил трезвен, но отказал да бъде проверен с дрегер, защото сметнал ситуацията за абсурдна, тъй като не управлявал автомобил.

Полицаите съставили протокол, повикали паяк и откарали електрическата тротинетка на наказателен паркинг, като при товаренето строшили ръчката за подаване на газ. След няколко дни Хотухов разбрал, че ще остане без книжка за отказ да му бъде направена алкохолна проба.

Дмитрий трябвало да плати 5 600 рубли (€63) за престоя на тротинетката на наказателния паркинг и отделно за експертиза на превозното средство, която да установи повредата на ръкохватката. Мъжът си е наел адвокат и се заканва да потърси правата си по съдебен ред.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАРС

    9 11 Отговор
    В Германия например ако те хватает че караул колело или тротонетка пион то те Чака същата участвуют прибират ти книжката и глоба.мисля че това е правилното.защото при инцидент с моторной привозной средство то винаги ние шофьорите сме виновника а тя никой не ги проверяла за алкохол.Отделно и не спазват знайте кръстосват как-то им плане по морето.И другого сетихсе и за мотористите които нарушават знаците повече от нас шофьорите на тех трябва да им се сложат номера как-то едно време на бедният калник.така и камерите ще ги засичат за скорост.

    Коментиран от #6, #9

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ъхъ

    23 4 Отговор
    Оня ден, един с такава електричка реши, че няма проблем да слаломира из двете платна(еднопосочни) и тутакси в д лявата лента реши да намали рязко, без възможност да осъзная това навреме т.е. за малко да го изстрелян за където беше тръгнал. Заявявам категорично, че без СТОП светлини и мигачи, на тия трябва да им се забрани, да се движат по улиците. Ако някой ги изфраска отзад, хем ще пострадат, хем ужасни проблеми за шофьора.
  • 4 А бе

    8 13 Отговор
    Тия с ел тротинетките са пълни гейове!

    Коментиран от #7, #10

  • 5 Димов

    13 2 Отговор
    Шофьорската книжка за управление на тротинетки ли е издадена?

    Коментиран от #12

  • 6 Димов

    12 2 Отговор

    До коментар #1 от "БАРС":

    А, ако хванатият да кара колело пиян няма книжка, какво ще му вземат? Само Евра, май.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Зайо

    5 0 Отговор
    Само лъжи тука. В Холандия половината са напушени или пияни с колелета и няма кой да ги хване или глоби. То и аз си карам тука колело на 2-3 бири редовно. Затова не паля джипа или колата. Като съм пиинал колело или такси.
  • 9 Врорс

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "БАРС":

    моторной привозной средствой - направо изби рибата!

    Коментиран от #14

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Патето яки

    5 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: ръчката за подаване на газ
  • 12 3974

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Димов":

    Книжката е за управление моторно превозно средство по пътищата. Ако отговаряха за изискванията за безопасност щяха да се регистрират като мотопеди, за тези които искат да ги карат заедно с колите по големите кръгови с по няколко ленти в София, вместо по велоалеите които ги няма...
    Това е все едно да кажеш, че за Тесла не ти трябва книжка, защото е екектрическа.
  • 13 Владимир Кънчев

    2 0 Отговор
    За разбирачите - един стар лаф! От затвора можеш да се върнеш но от гробищата - не! Пазим, пазим пешеходци които пресичайки си говорят по телефоните сякаш не са участници в движението, велосопедисти които си карат по пешеходни алени, тротинеткаджии, хора в неравностойно положение придвижващи се с електроколички, скейтбордисти и какви ли още не приспособления за бързо умиране на пътя!Пазим но понякога няма как! Убитите ще стават все повече всяка година - кой , каквото ще да прави!
  • 14 goni

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Врорс":

    Не му търси косур !:) Поне се опитва да пише на български!:)