Last news in Fakti

12 Ноември, 2012 12:21 2 765 7

Изкуствен интелект от Ford пести гориво

  • ford-
  • hybrid ev +

Компанията Ford обръща голямо внимание на своите хибриди и именно това е причината да разработва нови технологии за автомобилите си със смесено задвижване. Сега от синия овал пуснаха новото си "секретно оръжие", което носи името Hybrid EV + . Това е специална система, определяна като изкуствен интелект за хибриди.

Технологията има за цел да изучава навиците на водача. Hybrid EV + се вгражда в бордовия компютър на хибрида и започва да изучава различните маршрути на автомобила. Целта е да се определят най-често използваните от водача маршрути (например от работа до вкъщи и обратно), като това става с помощна на навигационната система.

Събраната информация се актуализира непрекъснато и помага за компютъра да реши кой от двигателите да държи включен - електрическия или този с вътрешно горене. По този начин Hybrid EV + снижава значително разхода на гориво и изхвърлянето на вредни вещества в атмосферата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ддд

    0 1 Отговор
    Е не е ли по-добре да се използва интелекта,ако има такъв, на шофьора и той сам да прецени с едно копче,колко енергия ще му трябва и кой двигател да използва.Ако използва автомобила на къси разстояния да си включи електрото,ако ще кара на дълго да си включи и бензиновия паралелно.Подобно на различните модове:спорт,нормал,еко. Но все пак простите и надеждни решения не са рентабилни за ориентираните към печалба компании.
  • 2 oska

    1 0 Отговор
    ееей верно бе,тези от форд са много прости хора ееей,как не са се сетили затова,тцтцтцтцтц....
    ето на,ние българите всичко знаем-особено пред компютъра
  • 3 знаещ

    0 1 Отговор
    Само да напомня, че Форд нямат свои хибриди, а са закупили хибридните технологии от Тойота. Освен това всичко написано е правено и измислено преди тях. И в момента има модели и екстри към доста автомобили, които се настройват спрямо водача.Само, че това е нож с 2 и повече остриета. След вас или преди вас е карал някой друг. Кво праим? Ами то шофирането е и според настроението. Някой път не бързаш и караш съвсем пенсионерски, а друг път си под напрежение и караш на ръба на позволеното. В този случай кво праим?
    А Форд са последните от които могат да се очакват каквито и да е иновации. Това е компания, която на времето е била име, но сега е символ на скапани брички. Особено европейските фордове са пълни боклуци.

    Коментиран от #4

  • 4 Катерицата

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "знаещ":

    Май пропусна "НЕ" пред ник нейма си. Форд и сега е име и е символ на добри коли, особено европейските. Имай предвид, че са една от най-големите компании в момента доста пред PSA,FIAT,Renault и други таралясници и морги.
  • 5 bubblehead

    0 0 Отговор
    заради 'хибридите' на Форд в Америка се появи понятието 'фалшив хибрид' ... до толкова им е иновативноста ... не че другите американски марки са по добри. В производството на автомобили по американски няма нищо иновативно. Ако разработваме нов модел и ни трябва по-мощен двигател го вземаме от тоя училишния автобус които продавахме до преди година ама никои не иска да купува вече и го крьщаваме с ново име и готова иновацията .... Форд имат само едно предимство леко са по-надеждни от Краислер и ДжМ , но нищо подобно на японските... Беспорно най лишена от смисьл в сьщесвуването си от американските автопроизводители е Крайслер и беше голяма грешка да се продьлжава тая агония ...
  • 6 знаещ

    0 0 Отговор
    @Катерицата
    (гост)
    Рунтавелка ли си с опашчица къделка сигурно! Хахаха, виждам те, че от коли нищо не разбираш. Понеже споменаваш там някакви марки да те питал на кои от тях Форд купува ДВГ и ги слага в автомобилите си? Нали уж тараястници казваш, а им ползват двигателите. А нещо за хибридите да се искажеш! Ще отречеш ли, че хибридите на Форд са купени от Тойота или не? Хайде кажи щом толкова знаеш от къде са им прословутите хибриди? Я отвори ТЮФ репоста и виж, че Фордовете са окупирали последните места по качество! По-голяма кочина от Форд е само ВАГ и още няколко компании - хАмерикански и европейски.
  • 7 Катерицата

    0 0 Отговор
    Господин НЕ знаещ, не споменах Тойота - смятам ги за добри коли /имам чувството ,че караш королка/. Да ти припомня , че някои японски марки са подвластни на Форд/ако не знаеш провери в нета кои/. Припомням , че някои от споменатите по-долу френски производители са в лошо финансово състояние - не се продават, няма печалба и са пред фалит. А и от споменатите форд са с най-голяма история., много иновации и симпатизанти. За двигателите - една кола не е само двигател, а и прочети за последният им - "Екобууст" - световен двигател. А, и не се изказвай неподготвен!!!