Last news in Fakti

14 Ноември, 2012 11:58 4 853 1

Умни очила за $999

  • vuzix-
  • smart glasses m100-
  • google

 

Компанията Vuzix официално оповести плановете си за пускане в продажба на своя нов продукт Smart Glasses M100. Тези очила са пряк конкурент на умните очила на Google. М100 ще се появят на пазара през първата половина на 2013 година.
 
Очилата работят под операционна система Android Ice Cream Sandwich и са снабдени с модули Wi-Fi, Bluetooth и камера с HD-резолюция. Наличен е още и специален сензор, определящ положението на главата и коригиращ образа.
 
Умните очила М100 могат да се свързват безжично с iOS и Android смартфони. С помощта на Smart Glasses M100 човек може да снима, да праща SMS, да сърфира в интернет, да говори по телефон и дори да следва Google Maps навигатора. Цената на тези очила е $999.
 
Очилата са снабдени с микрофон и приемат гласови команди. Информацията може да се съдържа в карта памет с обем 8 гигабайта. В качеството на процесор е интегриран OMAP4430 с тактова честота 1 гигахерц. Обемът на оперативната памет е 1 гигабайт, а на вградената - четири


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 optimista

    0 0 Отговор
    яко е