Last news in Fakti

3 Декември, 2020 13:39 7 639 10

Кой е най-бързият производител на автомобили?

  • производство-
  • класация-
  • рейтинг

Британският застрахователен дилър Money Shake публикува резултатите от любопитно изследване, посветено на случващото се в автомобилната индустрия всяка минута. Проучването изчислява кой и къде сглобява, продава и печели от нови коли на всеки 60 секунди.

Класацията за най-бърз производител печели Toyota, от чиито конвейери всяка минута слизат средно по 19.9 автомобила. На второ място със съвсем символично изоставане и резултат 19.8 коли/мин се подрежда Volkswagen, а на трето с 13.7 коли/мин - Hyundai. В десетката влизат също GM, Ford, Nissan, Honda, FCA, Renault и PSA. Трябва обаче да се отбележи, че резултатите на Volkswagen, General Motors, FCA и PSA са отчетени без разбивка по марки, а тези на Renault и Nissan - поотделно.

Кой е най-бързият производител на автомобили?

Най-бързият китайски производител е SAIC, чиито поточни линии бълват по 5.5 автомобила в минута. В същото време Китай изпреварва с много останалите страни-производителки. От китайските конвейери ежеминутно слизат по 48.9 нови коли - повече, отколкото САЩ, Япония и Германия, взети заедно.

Кой е най-бързият производител на автомобили?

Toyota и Volkswagen водят и в класацията за най-голяма печалба в минута. Двете компании прибират по $533 000 (€439 600) и 523 000 (€431 352) на всеки 60 секунди. На трето място е Mercedes-Benz с $360 000/мин (€296 923/мин). В десетката влизат също Ford, Honda, GM, SAIC, FCA и BMW и Nissan.

От Money Shake пресмятат, че за да спечели колкото Toyota за минута, средностатистическият британец трябва да работи без почивка 12 години. В това отношение американецът е облагодетелстван и трябва да се труди непрестанно в продължение на "само" 9 години.

Кой е най-бързият производител на автомобили?

Най-бързият производител на електромобили в света е Tesla. Компанията на Илон Мъск продава средно по 42 коли в час. На второ място се подрежда BYD с 26 електромобила/ч, а на трето - BAIC с 18 коли/ч. В абсолютни стойности най-много електромобили се купуват в Китай, а страната с най-голям брой коли на ток на глава от населението е Норвегия, където на 10 хил. души се падат 148 от тях. Това е с 261% повече, отколкото в класираната на второ място Швеция.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    21 31 Отговор
    дачиите стават бавно но пък за сметка на това са високотехнологични и качествени автомобили
  • 2 123

    21 3 Отговор
    Интересна статия, браво!

    Коментиран от #5

  • 3 реалиста

    17 5 Отговор
    хяхяхя

  • 4 Ха ха

    4 4 Отговор
    Това че някой произвежда или продава много автомобили едва ли го прави “бърз”.
  • 5 Любен

    7 11 Отговор

    До коментар #2 от "123":

    Първо, какво ѝ е интересното?
    Второ, каква е полезната информация в нея?

    Коментиран от #8

  • 6 Brabus

    11 14 Отговор
    Само нискобюджетните боклуци се произвеждат бързо...
  • 7 факти

    3 4 Отговор
    Тоя кенеф е морално остарял с поне 30 години и то още преди да е излязъл от завода !
  • 8 123

    13 4 Отговор

    До коментар #5 от "Любен":

    Статията е интересна, защото представя любопитни факти! Ако се замислиш, докато си писал коментара си, са произведени стотици, дори хиляди коли по света! А иначе, кое му е интересното на коментара ти? Каква е ползата от него, и за кого?
  • 9 Проблема на

    11 1 Отговор
    всички призводители е свръхпроизводството, заради дивия капитализъм и финансовите показатели - всички се стремят да произвеждат повече, като въобще не се интересуват за непродадените возила, които гният по паркингите и магазините на дилърите
  • 10 Гост

    10 0 Отговор
    Поредното доказателство че бързата работа е срам за майстора. Не ми трябва да го правят бързо а да трае дълго.