Last news in Fakti

29 Декември, 2020 14:59 3 110 9

Volkswagen научи роботи да зареждат електромобили (ВИДЕО)

  • volkswagen-
  • mobile charging robot-
  • робот-
  • електромобил

Volkswagen показа в действие автономни роботи, които могат да зареждат електромобили напълно самостоятелно. Машините, снабдени с различни датчици и сензори, теглят със себе си акумулатори на колела.

Volkswagen научи роботи да зареждат електромобили (ВИДЕО)

Щом включи мобилната батерия към даден електромобил, роботът се връща в "базата" за друга и се насочва към следващата кола. Собственикът на автомобила може да го повика по смартфона си.

Volkswagen научи роботи да зареждат електромобили (ВИДЕО)

Благодарение на новата роботизирана система не се налага изграждането на сложна инфраструктура с отделно зарядно устройство за всяко паркомясто. Зарядните роботи са само прототипи, но от Volkswagen продължават изпитанията и планират да започнат серийното им производство.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахахаха

    7 7 Отговор
    Мислители! Само, че при Тесла капачката на контакта на колата се отваря автоматично, а при ФВ трябва да я отваряш! Как ще я отвори робота, за да се включи?

    Коментиран от #3, #5

  • 2 8сда9сд90сд

    9 0 Отговор
    Научете роботите и да оправят жените ви. До тоя момент със задачата ще се справят атомните физици и квантовите техници на мама Меркел.
    А вие, немци, гледайте как се прави и ръкопляскайте.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Как щели да зареждат електромобилите

    9 1 Отговор
    Ето че към 101-ият начин се добавя още един и ще има поне още 100 начина по който да се зареждат електромобилите, без да се налага да ходят на специални места наречени бензиностанции. Автомобилът ще е винаги зареден, без да се налага да си губиш времето.

    Единствения случай ще е, ако си на дълъг път. При всеки друг случай, ще намерят как да ти вземат парите за да ти заредят електромобилът, дори да твърдят, че зареждането е безплатно.
  • 5 Нищо

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хахахаха":

    Защо да правят всичко от първата кола? Нали така, ще купиш следващия модел, с автоматично отваряне, за да може да се зарежда от робот! Така продават немците. Или екстра или излиза в следващия модел, като подобрение, за да се продава и той!
  • 6 ела

    5 0 Отговор
    Ханса вече ако не може коли работи да прави по-добре ще е . Да остави това на хора които действително умеят да създават надеждни автомобили. Ханса се занимава с простотиино не и качествени автомобили.( имамам предвид леки автомобили произведени слд 2005 година са много скъпо подържане вечно проблемни )
  • 7 Антиелектриците съвсем се разбягаха

    2 1 Отговор
    Още не са дошли да попитат как ще зареждат от фотоволтаиците през нощта? Ами ето как - написали са го в статията.
  • 8 Електрика

    3 0 Отговор
    За какво са им тия зарядни на вагените ? Те още коли на ток нямат достатъчно. Пък и както са я подкарали , по-добре да ги пълнят с нафта и да зареждат по моловете.
  • 9 Jack Bauer

    0 0 Отговор
    Голям смях, това нещо го правеше Робко-1 и Робко-2 през 1986 г. в България :D :D :D :D :D