Last news in Fakti

12 Декември, 2012 14:37 1 709 1

Телефонно хранене на домашния любимец

  • pintofeed-
  • домашни любимци-
  • куче-
  • котка-
  • смартфон

Калифорнийската компания Pintofeed, Inc. представи хранилка за домашни любимци, която може да се управлява от разстояние чрез смартфон. Стопанинът решава кога и по колко хапване да сервира на кучето или котката си, дори да се намира от другата страна на планетата.



Освен че позволява въвеждането на предварително програмиран график за хранене, устройството следи поведението на домашните животни и изпраща съобщения чрез SMS, електронна поща, Facebook или Twitter с доклад за часа на хранене, количеството сервирана и изядена храна и крайния час на угощението. Информацията се използва за съставяне на алгоритъм, чрез който стопанинът да следи за навиците на любимеца си.



Хранилката на Pintofeed е изработена от удароустойчива пластмаса и може да поема до 4.53 кг суха храна. Разполага с функция за самодиагностика, два електромотора (вторият за резерва), комплект батерии за захранване при евентуално спиране на тока, и дори механизъм за вибриране в случай, че някоя гранула задръсти отвора за сипване на храната.



Продажбите на Pintofeed започват през лятото на 2013 г. Цената все още не се съобщава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 баща

    0 0 Отговор
    яко, ще си купя едно такова за децата