Last news in Fakti

4 Февруари, 2021 13:40 2 107 3

Porsche ще използва изкуствен интелект при поръчката на нов автомобил

  • porsche-
  • 911-
  • configurator

Функцията ще бъде налична в конфигуратора на марката

Porsche ще използва изкуствен интелект при поръчката на нов автомобил - 1

При поръчка на нов автомобил има различни екстри и пакети, които освен че някой път не са много ясно разбираеми и не сме сигурни какво включват, то може и да не ни се налага да ползваме. Едва ли в някоя от топлите страни подгревът на седалки е задължителна опция при поръчка на нов автомобил. Ето защо от Porsche са използвали нови технологии и изкуствен интелект ще помага при конфигурирането на автомобил от марката. Софтуерът който е разработен специално за марката използва милиони различни данни събирани през годините, на базата на които ще се предлагат различни конфигурации според желанията на клиентите.

Ръководителят на проекта Аксел Бергер, заяви че: „ Целта на този проект е всеки да получи напълно индивидуално онлайн изживяване при конфигурирането на своят автомобил, като двама клиенти никога няма да получат напълно еднакви предложения за конфигурации.“
Предварителни тестове показват, че в 90% от случаите предложенията отговарят на критериите на клиентите и биват избирани. За момента опцията е налична при поръчката на ново Porsche от Германия, Китай, САЩ, Великобритания, Тайван и Швейцария, като с времето функцията ще бъде налична на все повече пазари.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хххййй

    5 1 Отговор
    Що за идиоти. Ако си от Португалия и Решиш една Швейцария зимно. Що да не искаш подгрев?
  • 2 Консултант

    6 0 Отговор
    Жалко за тази прекрасна марка. Превръща се в поредната високотехнологична масовка. Премиум обслужванто предполага директен и персонален контакт с клиента. Това е причината която кара клиента на марката да се възприема като специалени. Изчезне ли този гъдел, нещата ще бъдат като да отидете на автомата за кафе и единстветото, което ще бъде вълнуващо да вас е да пуснете монетка и натиснете бутончето.
  • 3 сектант

    3 0 Отговор
    новия дъстър ще идва с детектор на лъжата, за да засича фалшивите хора в живота ви