Last news in Fakti

7 Февруари, 2021 11:30 2 683 15

Над 2800 регистрирани патента от Toyota през 2020 година

  • тойота-
  • патент-
  • автономно шофиране

Марката води класацията за най-много патенти през изминалата година

Над 2800 регистрирани патента от Toyota през 2020 година - 1

Американската асоциация за регистриране на марки и патенти награди Toyota за най-много регистрирани патенти в автомобилната индустрия през изминалата година. От японската компания са заявили 2819 патента през 2020 година, което е ръст от 4% сравнено с предходната 2019 година.

„Ние сме доволни да разширим нашата база от патенти в широка гама от технологичен аспект през последната година и сме още по-горди от постигнатите резултати на нашите екипи“, заяви отговарящият за патентите в Toyota Северна Америка, Фредерик Мау.

„Иновациите в Toyota тласкат марката към технологичното развитие на компанията, като водещите патенти на Toyota са важна част от прогреса, заедно с инвестициите в изследвания и партньорство.“

От 2003 година до сега, японската компания е патентовала над 1400 различни технологии свързани с автономното шофиране, а за последните 4 години от компанията са вложили над 1 милиард долара в разработката на автономни автомобили.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пурко

    9 6 Отговор
    Мъск сигурно се хихика самодоволно под мустак сега!

    Коментиран от #3

  • 2 Шпек

    6 3 Отговор
    новият пикап “Джихад мобил” със зенитна установка ЗУ-23-2 подходящ и за Българските фермери за борба с вредители .
  • 3 Аха

    4 13 Отговор

    До коментар #1 от "Пурко":

    Много ясно че се хихика........тия патенти вече никой не ги уважава и всеки си ги използва без да плаща за тях, общо взето ще им остане престижа че са измислили нещо ново и са спомогнали за развитието на индустрията.

    Коментиран от #4, #6

  • 4 Пич

    13 2 Отговор

    До коментар #3 от "Аха":

    Някой може да използва патентите без да плаща за тях само ако компанията,която е изобретила патентованите неща ги пусне за свободно ползване. Иначе се заплащат.

    Коментиран от #9

  • 5 Тойота

    5 10 Отговор
    Не развиват електромобили и скоро ще затварят.
  • 6 Дали са измислили нещо ново?

    3 6 Отговор

    До коментар #3 от "Аха":

    Покажи клип на Тойота на автопилот, че не съм виждал?
  • 7 така така

    3 11 Отговор
    Пластмасови бараки които не предлагат никакъв комфорт.
  • 8 гост

    11 2 Отговор
    Тука доста от писачите не са наясно даже какво е патент , ама иначе много акъл раздават !! За тяхно сведение патент може да има и за нещо революционно , което променя света , а може да е и просто малко по-различен дизайн на част , която се ползва от десетки години , каквито са всъщност огромната част от патентите !! Дори за едно име на модел се подава патент , както и за стотици дреболии , които даже няма да забележите , но ако Тойота или друг производител не си извади патент за ВСИЧКО , до последния детайл , има хора , които само това чакат , за да си извадят такъв и да я съдят , а там и за най-дребното става въпрос за бройки с десетки милиони !! Така че огромната част от тия патенти са просто бюрократщина и с нищо не променят нещата !!
  • 9 То и Тесла навремето имаше

    0 3 Отговор

    До коментар #4 от "Пич":

    Патенти за кво ли не но реално освен промеливия ток и двигателите кьм него ме е направил. Маркони независимо пт него прави радиото а Тесла казва: ползвал е мои 25 патента..... Ееее ми да е направил функциониращо радио кво му е пречело...
  • 10 Бреййй

    1 10 Отговор
    бре,бре. Още едно запалване не могат да направят като хората, обаче много патентни. Слабото място на тойотите е запалването.

    Коментиран от #11, #14

  • 11 8483

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Бреййй":

    Да , прав си , трудно се палят без клечка кибрит :))))))))
  • 12 пример

    1 2 Отговор
    Я дайте примери за тези патенти ? 2800 за година, че те цялата кола ли са патентовали ? Какви са тия 2800 нови неща които друг не може да ги ползва ?

    Коментиран от #13

  • 13 2800 патента

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "пример":

    И нито един модел електромобил за толкова години?


    Те засега само патентоват. Производството ще почне през следващия век.

    Коментиран от #15

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ала бала

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "2800 патента":

    Ами това,че ти си неграмотен, не са ти виновни Тойота, които произвеждат електромобили от 90-те години, при това ги продаваха в Щатите и Япония в малки серии Рав4 на ток. След това имаха IQ на ток.