Last news in Fakti

9 Февруари, 2021 17:05 2 158 11

Kia ще представи 7 нови „електрички“ до 2026 година

  • kia-
  • ev-
  • електромобили

Компанията планира над 800 хиляди продадени електромобила до 2030 година

Kia ще представи 7 нови „електрички“ до 2026 година - 1
Снимка: Shutterstock

Стратегията за развитие на корейците или “Plan S”, както го наричат от KIA, има за цел да преобразува напълно марката, като това започна с новото лого на фирмата, което бе представено през изминалата година и символизира новото начало за корейската компания.

Шефът на компанията Хо Сънг Сонг, заяви че KIA планира да пусне на пазара седем нови електромобила през следващите пет години, като през това време да обнови и наличните такива. За целта ще бъде използвана новата E-GMP платформа на Hyundai Motor Group, която предлага капацитет на зареждане от 800 волта, както и над 390 км пробег на ток. Ръководителят на компанията заяви още, че “KIA ще се превърне в марка, която да зарадва и вдъхновява клиентите, търсещи иновативното изживяване.“

Новите разработки на електрически автомобили ще бъдат в няколко сегмента, като очакваме седан, хечбек, както и няколко кросоувъра в обновената гама на марката. Друга цел, която корейците си поставят е достигането на 800 хиляди продажби при електрическите возила до 2030 година, както и разширяване на мрежата от зарядни станции, които да бъдат използвани от техните клиенти.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пръч

    15 1 Отговор
    Чаршафите ще го закъсат до 20-30 години с техния нефт.

    Коментиран от #4

  • 2 Ти да видиш!

    9 5 Отговор
    Сега е време някой да се появи и да каже как Тесла го е закъсала, а всъщност статията казва точно обратното.

    Обаче антиелектриците не могат да го проумеят, защото не разбират от числа!
  • 3 тарикату

    1 15 Отговор
    Тия не можаха да се научат да правят коли, белким с миксерите им потръгне.
  • 4 Не само те

    10 3 Отговор

    До коментар #1 от "Пръч":

    И нашенеца ще го закъса, като иска да кара само коли с ДВГ, а няма да има кой да му произвежда!

    Коментиран от #5, #6

  • 5 тарикату

    2 11 Отговор

    До коментар #4 от "Не само те":

    Голфу още 20 години няма да умре и ще давам газ, на дизел е, евтино излиза.
  • 6 Нашите коли вече са произведени

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Не само те":

    Ще си карам жигулката до 2040 година. Голяма работа, че през 2030-та ще забраняват и спират производството на ДВГ.
  • 7 Егати песимистите

    5 2 Отговор
    През 2030 година дори в мечтите си продават само 800 хиляди електромобила. Тесла е планирала 20 милиона продажби за 2030 година, като вече подготвя доставките на батерии за толкова продажби. Както собствено производство, така и договори за доставки от други производители на батерии. Вече закупи и мина за никел в Индонезия и ще строи завод за батерии там. Другите пускат картинки и пускат новини в пресата за да изглеждат зелени и не чак толкова изоставащи.

    Коментиран от #8

  • 8 12345

    2 5 Отговор

    До коментар #7 от "Егати песимистите":

    Та Тесла го планира, но дали ще има толкова купувачи?

    Коментиран от #9, #10, #11

  • 9 Дали ще има?

    7 0 Отговор

    До коментар #8 от "12345":

    Ще има и то много! Всеки иска да кара бърза кола за малко пари!
  • 10 Със сигурност ще има нужда

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "12345":

    От толкова батерии за електромобили. Дали Тесла ще ги ползва сама или ще ги препродава на други производители, вече е съвсем отделен въпрос. Ако не си запознат, първоначалната идея на Тесла е била да произвежда само батерии и задвижващата част на електромобилите, а като реклама са ползвали купе от Лотус, на което са сложили батерии и електродвигател. Оказало се обаче, че Toyota и Mercedes, с които подписали договори, нямат никакво намерение да произвеждат електромобили в големи мащаби, затова се наложило Тесла да си проектира собствени автомобили, за да има къде да си влага батериите и електромоторите.
  • 11 Купувачи ще има! Вервайте ми!

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "12345":

    Илон Мъск през 2012 година каза, че ще ускори преминаването към чиста енергия и всички му се смееха. Тогава стогодишните обясняваха на политиците, че никой не иска да купува електромобили и те били безперспективни и продължаваха да си правят пушил ниците необезпокоявани, заявявайки че няма друга алтернатива!

    Напук на всички, Илон Мъск направи електромобилите продаваеми и желани, като сегашното му заявления от деня на батериите, прочетено между редовете казва:


    СВЕТЪТ ЩЕ ПРЕМИНЕ КЪМ ЕЛЕКТРОМОБИЛИ И АКО НИКОЙ ДРУГ НЕ ИСКА ДА ГИ ПРОИЗВЕЖДА, АЗ ЩЕ ГИ ПРОИЗВЕДА ВСИЧКИТЕ!

    Хайде сега да видим оправданието на стогодишните? Този път не виждам подигравки от тяхна страна, а страх, шок и ужас, защото знаят че наистина ще го направи!